НАЧАЛО Алткойни

Американски политици призовават да не се одобряват повече крипто ETF

16.03.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски политици призовават да не се одобряват повече крипто ETF

Американските сенатори Джак Рийд и Лафонса Бътлър призоваха Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да прояви предпазливост при одобряването на допълнителни борсово търгувани продукти за криптовалути (ETP), особено тези, свързани с криптовалути отвъд Биткойн.

В кореспонденция, адресирана до председателя на SEC Гари Генслер с дата 11 март, сенаторите подчертават опасенията си относно недостатъчните обеми на търговия и интегритета на криптовалути като Етериум. Те изразиха опасения, че такива ETP могат потенциално да изложат инвеститорите на дребно на рискове от измами и манипулиране на пазара.

Опасенията на сенаторите идват след въвеждането на няколко спот ETF за Биткойн в САЩ през януари, което съвпадна със значителен подем на пазара на криптовалути, в резултат на което Биткойн достигна нов исторически връх от малко над $73,700.

Тяхното писмо пристига на фона на продължаващите обсъждания на SEC относно спот ETF за Етериум. Анализаторите на Bloomberg ревизираха вероятността спот ETF за Етериум да получи одобрение до 35%, а SEC отложи решението си по множество заявления. Очаква се агенцията да обяви решението си през май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.