НАЧАЛО Регулации

Американски конгресмен представи закон, забраняващ на Фед да издава CBDC

септември 14, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски конгресмен представи закон, забраняващ на Фед да издава CBDC

Представителят Том Емър внесе отново законодателен акт, който има за цел да попречи на "неизбраните бюрократи във Вашингтон" да емитират дигитална валута на централна банка.

На 12 септември Емър и 49 първоначални съавтори “възродихазаконопроект, наречен “CBDC Anti-Surveillance State Act” в Камарата на представителите на САЩ в опит, според тях, да защитят правото на американците на финансова неприкосновеност.

Администрацията даде ясно да се разбере: президентът Байдън е готов да направи компромис с правото на американците на финансова неприкосновеност в полза на CBDC в стил “наблюдение” – заяви републиканският политик в изявление.

Той добави:

Ето защо отново внасям моето знаково законодателство, за да поставим под контрол неизбраните бюрократи и да гарантираме, че политиката на Съединените щати в областта на дигиталните валути поддържа нашите ценности за неприкосновеност на личния живот, личен суверенитет и конкурентоспособност на свободния пазар.

Емър за първи път предложи законопроекта през януари 2022 г. Той е официално внесен в Конгреса през февруари 2023 г. с цел да се ограничи възможността Федералният резерв да издава програмируем дигитaлен долар, който според Емър е инструмент за наблюдение, който ще бъде използван за подкопаване на американския начин на живот.

Законопроектът изрично забранява на Фед да издава CBDC на физически лица, което според Емър ще му попречи да се мобилизира в банка на дребно, способна да събира лични финансови данни.

Проектозаконът също така забранява на централната банка да използва каквато и да е CBDC за осъществяване на паричната политика. През март Емър предупреди срещу използването на парите като оръжие, тъй като федералното правителство се стреми да поддържа и разширява финансовия контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.