НАЧАЛО Биткойн

Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн

септември 14, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн

С развитието на криптовалутната индустрия в нея навлизат все повече хора, включително известни личности като Рикардо Салинас Плиего.

Неотдавна той оповести инвестициите си, които се състоят основно от дялове в Биткойн (BTC), платформата за бизнес разузнаване MicroStrategy, различни предприятия за добив на Биткойн, петролни предприятия и компании за добив на злато.

Мексиканският милиардер, известен и като основател на корпоративния конгломерат Grupo Salinas, сподели информация за инвестиционния си портфейл и изрази силен интерес към Биткойн по време на подкаст интервю с Натали Брюнел на 7 септември. Салинас приписа голяма част от разбирането и оценката си за Биткойн на Сайфедеан Аммус и неговата книга “Стандартът Биткойн“.

Що се отнася до “Стандартът Биткойн“, Салинас подчерта как трудът на Аммус предоставя цялостен преглед на парите, разяснявайки отчетливите предимства на децентрализирания финансов актив (DeFi) в сравнение с конвенционалните финанси.

Той подчерта, че Биткойн предлага защита срещу манипулиране или злоупотреба от страна на властите и финансовите институции:

Трябва да отдам дължимото на моя приятел Сайфедеан Аммус заради книгата му “Стандартът Биткойн”. Той наистина го разясни. Това, което той направи, беше да събере в една малка книга всички неща за Биткойн, историята на парите, как са се развили и как са били използвани от правителството, а сега как с това нещо не може да се злоупотребява, то е Библия.

Книгата на Аммус навлиза дълбоко в историческите основи, които проправят пътя за появата на Биткойн като алтернатива на традиционната валута. Тя също така проучва икономическите, социалните и политическите последици от този революционен дигитален актив.

От известно време Салинас е горещ поддръжник на книгата на Аммус, като дори я препоръчва наред с произведения като “Изкуството на войната” на Сун Дзъ и “La rebelión de Atlas” на Айн Ранд в платформите си в социалните мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.