Home

Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн

14.09.2023 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн

С развитието на криптовалутната индустрия в нея навлизат все повече хора, включително известни личности като Рикардо Салинас Плиего.

Неотдавна той оповести инвестициите си, които се състоят основно от дялове в Биткойн (BTC), платформата за бизнес разузнаване MicroStrategy, различни предприятия за добив на Биткойн, петролни предприятия и компании за добив на злато.

Мексиканският милиардер, известен и като основател на корпоративния конгломерат Grupo Salinas, сподели информация за инвестиционния си портфейл и изрази силен интерес към Биткойн по време на подкаст интервю с Натали Брюнел на 7 септември. Салинас приписа голяма част от разбирането и оценката си за Биткойн на Сайфедеан Аммус и неговата книга “Стандартът Биткойн“.

Що се отнася до “Стандартът Биткойн“, Салинас подчерта как трудът на Аммус предоставя цялостен преглед на парите, разяснявайки отчетливите предимства на децентрализирания финансов актив (DeFi) в сравнение с конвенционалните финанси.

Той подчерта, че Биткойн предлага защита срещу манипулиране или злоупотреба от страна на властите и финансовите институции:

Трябва да отдам дължимото на моя приятел Сайфедеан Аммус заради книгата му “Стандартът Биткойн”. Той наистина го разясни. Това, което той направи, беше да събере в една малка книга всички неща за Биткойн, историята на парите, как са се развили и как са били използвани от правителството, а сега как с това нещо не може да се злоупотребява, то е Библия.

Книгата на Аммус навлиза дълбоко в историческите основи, които проправят пътя за появата на Биткойн като алтернатива на традиционната валута. Тя също така проучва икономическите, социалните и политическите последици от този революционен дигитален актив.

От известно време Салинас е горещ поддръжник на книгата на Аммус, като дори я препоръчва наред с произведения като “Изкуството на войната” на Сун Дзъ и “La rebelión de Atlas” на Айн Ранд в платформите си в социалните мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.