НАЧАЛО Крипто Крими

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Американец, стоящ зад крипто измама за милиони долари, се призна за виновен тази седмица според Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ).

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, депозирали щатски долари в крипто фонд, наречен Q3 Trading Club, обещавайки 15% месечна доходност.


Американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк, Одри Щраус, обяви за показанията на 8 септември, като заяви, че Акерман признава, че е причинил загуби за над $30 милиона на жертвите.


Както той призна днес, Майкъл Акерман е събрал милиони долари в инвестиции за своята [измамна] криптовалутна схема, като фалшиво рекламирал месечна доходност от над 15%.

Щраус добави, че е фалшифицирал документи, за да убеди инвеститорите, че фондът му има баланс от над $315 милиона. В действителност фондът никога не е имал баланс над $5 милиона, според DoJ.


Акерман е откраднал $9 милиона от вноски на инвеститорите, за да си „осигури разточителен начин на живот“, който включва недвижими имоти, бижута, превозни средства, пътувания и услуги за лична сигурност.


52-годишният се призна за виновен по обвинения в измами и се съгласи да компенсира най-малко $30 милиона, като същевременно предаде на властите $36 милиона в брой, недвижими имоти и бижута, които е придобил по време на измама. Акерман трябва да бъде осъден на 5 януари 2022 г.


Първоначално той е бил обвинен от Комисията по ценни книжа и борси през февруари 2020 г. за нарушаване на законите за ценните книжа. По това време беше съобщено, че той е примамвал лекари чрез частна Facebook група „Physicians Dads Group“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тайванската полиция арестува 14 души заради измами с криптовалути


Акерман, който е бил институционален брокер на Нюйоркската фондова борса, е работил като част от трио, включващо Джеймс Сейджас, бивш финансов съветник на Wells Fargo, и хирурга Куан Тран.


Жертвите на измамата съдиха Wells Fargo през април 2020 г. за неразследване на дейностите на служител.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Instagram крипто рекламата с Ким Кардашиян предизвиква критики от финансов регулатор

Чарлз Рандел, председател на британския орган за финансово поведение, заяви в реч в понеделник, че Кардашиан е помолила повече от 250 милиона последователи в Instagram да “спекулират с крипто токени, ...
СЕП. 9, 2021 19:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света