НАЧАЛО Други

Американците в паника за личните си финанси – Ще се срине ли долара?

септември 8, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американците в паника за личните си финанси – Ще се срине ли долара?

Неотдавнашно проучване, проведено от CNBC, показа, че близо 74% от американците изпитват повишено ниво на стрес по отношение на личните си финанси.

Тази цифра представлява забележимо повишение в сравнение с отчетените през април 70%. Учудващо е, че трима от всеки петима граждани на САЩ, общо 61 %, живеят от заплата до заплата. Тези данни са събрани от CNBC след анкетиране на над 4,000 пълнолетни респонденти в САЩ.

За да постигнат усещане за финансова сигурност, седем от десет американски работници разкриват, че им е необходима годишна заплата до $150,000. Притежаването на жилище в страната се очертава като значим фактор за облекчаване на финансовия стрес.

Според проучването собствениците на жилища изпитват облекчение и намалено ниво на финансово напрежение в сравнение с тези, които не притежават собственост. Лора Вронски, директор на отдел “Проучвания” в SurveyMonkey, отбеляза:

Притежаването на жилище често означава много нисък лихвен процент по ипотечен кредит, което само по себе си може значително да облекчи ежедневния финансов натиск.

Въпреки това инфлацията остава основният източник на безпокойство за американците в последно време. Проучването сочи, че 61% от американците определят инфлацията като основен стресов фактор, което представлява увеличение с 2% спрямо март.

Освен това гражданите на САЩ изразяват недоволство от начина, по който регулаторите се справят със ситуацията. Едва 36% от американците одобряват усилията на президента Байдън да им помогне с личните им финанси, докато 60% не одобряват действията му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

САЩ може да влезе в рецесия до 2025 г., но няма поводи за притеснение – BlackRock

Рецесията в САЩ предизвика множество спекулации, като икономисти, финансови институции и политици предлагат различни гледни точки за времето на нейното настъпване и потенциалното ѝ въздействие върху пазара.

септември 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.