НАЧАЛО Биткойн

Amazon ще добави Биткойн плащания

юли 26, 2021 8:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Amazon ще добави Биткойн плащания

Анонимен вътрешен човек описа намерението на Amazon да влезе в арената за плащания с криптовалута.

Анонимен източник в Amazon съобщава на лондонския бизнес вестник City A.M. че гигантът за електронна търговия планира да приеме плащания с Биткойн (BTC) до края на 2021 г., вероятно създавайки сцена за по-широко приемане на крипто транзакции.

Това не е просто преминаване през предложенията за създаване на решения за плащане на криптовалути в някакъв момент в бъдещето – това е пълна, подробно обсъждана, неразделна част от бъдещия механизъм за това как ще работи Amazon”, сподели източникът. City AM, според доклад, публикуван в неделя.

Източникът посочи, че докато BTC е първата стъпка в крипто амбициите на Amazon, ръководителите на компанията искат да добавят други утвърдени криптовалути в бъдеще. Следващите активи, които ще бъдат добавени, са Етериум, Cardano и Биткойн Кеш.


Споменава се, че директивата идва от високо ниво на ръководство, позовавайки се на Джеф Безос, каза тя, добавяйки:

Целият този проект е почти готов за стартиране.

В допълнение към приемането на плащания с Биткойн се твърди, че Amazon проучва създаването на собствена криптовалута, вероятно още през 2022 г.

Спекулациите за навлизането на Amazon на пазара на криптовалути са популярни от няколко дни, след като миналата седмица на борда на компанията се появи нова публикация за “Digital Currency and Blockchain Product Lead”. 

Според описанието на длъжността, тази длъжност ще помогне за разработването на стратегията на Amazon за цифрова валута и пътната карта на продукта. Позицията изисква силна експертиза в областта на блокчейн, разпределени леджъри, дигитални валути на централната банка и по-общо крипто.

Гигантът за електронна търговия през февруари търсеше и технически ръководител, който да помогне за разработването на новата му платформа за “Цифрови и нововъзникващи плащания”.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се мести към силните ръце

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.