НАЧАЛО Алткойни

Алткойните на прага на възход преди халвинга на Биткойн

септември 6, 2023 16:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойните на прага на възход преди халвинга на Биткойн

Известен крипто валути смята, че алткойните потенциално могат да надминат очакванията и да повишат стойността си преди предстоящото халвинг събитие на Биткойн (BTC).

Крипто търговецът Майкъл ван де Поуп сподели с последователи си в социалната медийна платформа X (Twitter), че следи отблизо графиката на доминацията на Биткойн (BTC.D), която проследява дела на Биткойн в общата пазарна капитализация на криптовалутите.

Според него графиката на доминацията на Биткойн може да следва подобен пазарен модел, какъвто се наблюдаваше от края на 2019 г. до средата на 2020 г., по време на който се придържаше към 200-седмичната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) като ниво на съпротива.

Обикновено трейдърите разглеждат низходящата графика на BTC.D като положителен индикатор за алткойните, което предполага, че тези алтернативни криптовалути могат да поскъпнат по-бързо от Биткойн.

Ван де Поуп заяви: 

Понастоящем пазарните нагласи все още клонят към възможността за по-нататъшни спадове на пазара. Въпреки това спадът на доминиращата роля на Биткойн след тестването на 200-седмичната ЕМА съответства на предишни пазарни цикли. Тъй като сега ни делят 8-10 месеца от халвингът на Биткойн, бихме могли да очакваме по-скоро рязко покачване на стойността на алткойните, отколкото продължаване на мечия пазарен тренд.

Разбира се, ако Биткойн претърпи още един спад от 10% през септември, стойността на алткойните в долари също може да намалее. Но ставали ли сме свидетели на този сценарий по време на предишни корекции? Не съвсем.

Наблюдавахме случаи, при които двойките алткойни с BTC са показвали сила, като са се възстановявали. Това показва лек признак на устойчивост. Ако тази тенденция се запази, може би сме на прага да станем свидетели на широко разпространени пробиви при алткойните.

Ван де Поуп изрази оптимизъм и по отношение на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (ETH/BTC):

Има голяма вероятност най-ниската точка за Етериум спрямо Биткойн вече да е настъпила, като се има предвид, че в момента ни делят 252 дни от халвинг събитието на Биткойн. Освен това потенциалното одобрение на борсово търгуван фонд (ETF) за фючърси върху Етериум от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) в рамките на следващия месец може да допринесе за бичи настроения на пазара.

Историята показва, че бичите пазари често започват, когато са най-малко очаквани, и това може би е точно този момент.

Анализирайки графиката на търговеца, изглежда, че той прогнозира, че ETH/BTC може да се повиши до 0.06992 BTC, което се равнява на $1,799, като към момента на писане на статията цената сочи към $1,630.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира кои ще са водещите токени за 2023: BNB, XRP и VC Spectra

ChatGPT идентифицира три топ токена – XRP, BNB и VC Spectra – като най-добри инвестиционни решения. Коя е най-добрата криптовалута, която да купите за печалби през четвъртото тримесечие?

септември 26, 2023 12:39 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.