НАЧАЛО Алткойни

Алекс Машински разпродал CEL токени за печалба от над $60 милиона, твърди независим експерт

февруари 15, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алекс Машински разпродал CEL токени за печалба от над $60 милиона, твърди независим експерт

Назначеният от съда експерт коментира продажбите на токени Celsius (CEL) от бившия главен изпълнителен директор Алекс Машински.

Сред коментарите на експерта има обвинения в измама и получаване на печалба от $68.7 милиона от продажбите, които са оказали отрицателно въздействие върху стойността на токена.

Печалби от продажбите

Назначеният от съда независим експерт заяви, че Алекс Машински, бившият главен изпълнителен директор на Celsius, е спечелил над $60 милиона от продажбите на токени Celsius (CEL).

Продажба на токени от бившия главен изпълнителен директор

Съобщава се, че портфейл, свързан с Машински, е продал 90,000 CEL токена за $480,000. Продажбите произхождат от портфейла “0x4833”, който е получил активите директно от портфейла на Celsius Network преди четири години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Председателят на SEC отправи предупреждение към криптокомпаниите


Обвинения в неправомерни действия

Независимият проверител съобщи, че Celsius е използвала средствата на клиентите си, за да поддържа своите токени, като отбеляза, че бизнесът е функционирал като Понци схема.

Твърди се, че Машински и други висши ръководители на фалиралата фирма са се облагодетелствали от продажбите на токените.

Откакто подаде оставка от позицията си във фирмата на 17 септември 2022 г., Машински е изправен пред множество обвинения в неправомерни действия.

Докладите разкриват, че той е изтеглил $10 милиона от фирмата няколко седмици преди тя да замрази средствата на клиентите и да обяви фалит. Той също така е обвинен в измама на инвеститори и подвеждане на клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене