НАЧАЛО Други

Акциите на Trump Media се изстреляха с над 50% за няколко дена

01.05.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Trump Media се изстреляха с над 50% за няколко дена

Медийната компания на Тръмп (Trump Media and Technology Group) разшири усилията си срещу продавачите на шорт позиции, което изглежда повишава цената на акциите ѝ.

В понеделник компанията-майка на социалната мрежа на Доналд Тръмп, Truth Social, публикува прессъобщение, с което информира своите инвеститори на дребно за процеса на изтегляне на шорт акции от продавачите.

В прессъобщението компанията заяви:

TMTG иска да поясни, че ако в момента акциите са дадени на заем от брокерски компании, за да се улеснят шорт продажбите, акционерите имат възможност да поискат от своя брокер да изтегли акциите им.

По-нататък се добавя:

След като изтеглят акциите си, дългосрочните акционери, които вярват в бъдещето на дружеството, могат да държат своите акции в парична сметка, да се откажат от всякакви програми за заемане на ценни книжа или да прехвърлят акциите си в сметка за директна регистрация при агента по прехвърляне на акции на компанията.

В понеделник след съобщението, акциите на Trump Media поскъпнаха с 12%, а във вторник отбелязаха допълнителен ръст от 9%, като за последните 5 дни повишението е малко над 50%.

Ако инвеститорите на дребно пристъпят към инструктиране на брокерските си дружества да не заемат акциите си на продавачите на шорт позиции, това би могло да доведе до повишаване на лихвения процент, начисляван на мечите инвеститори, които шортват акциите, тъй като ще има по-малко налични акции за залагане срещу компанията.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.