НАЧАЛО Други

Акциите на компании за копаене на крипто се изстреляха – каква е причината?

21.03.2024 17:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на компании за копаене на крипто се изстреляха – каква е причината?

Подкрепени от няколко положителни събития и общото чувство на оптимизъм около криптовалутите, майнинг компаниите преживяха успешна сряда на фондовия пазар.

Многобройни компании приключиха деня със забележителни увеличения на цените на акциите си. Например Cleanspark поскъпна с близо 23%, а Marathon Digital Holdings (MARA) я последва плътно с 16% повишение. Riot Platforms (RIOT) не постигна съвсем същото ниво на растеж, но все пак отбеляза респектиращо повишение от почти 12% за своите акционери.

Решението на Федералния резерв да запази лихвените проценти оказа значително влияние върху пазара на криптовалути с наближаването на края на търговския ден. Фед не само реши да запази лихвите непроменени, но и намекна за потенциално бъдещо намаление, вероятно с цели три пъти през годината.

Ако не настъпят непредвидени и драстични промени в световната или американската икономика, изглежда малко вероятно лихвените проценти да бъдат увеличени в близко бъдеще. Тази стабилност или потенциално понижение на лихвените проценти обикновено е в полза на крипто инвеститорите, тъй като насърчава движението на средства от “сигурни” инвестиции като държавните облигации към по-рискови активи като криптовалутите.

Като се има предвид продължаващата волатилност на криптовалутите, които все още се нареждат високо в скалата на риска, тази всеобхватна тенденция допринесе за възходящата траектория на активи като Биткойн, който служи за основа на най-добрите компании за добив на криптовалути.

Освен това, с решението на Федералния резерв за запазване на благоприятните условия, продължи импулсът за спот фондовете за търговия на борсата с Биткойн (ETF), които имат основна роля за възхода на BTC от началото на годината.

Докато някои спекулират, че цената на Биткойн може да се увеличи повече от два пъти в близко бъдеще, други остават предпазливи оптимисти, позовавайки се на ограниченията на криптовалутата в практическите приложения и като средство за съхранение на стойност. Независимо от това в настоящата пазарна обстановка преобладават бичите настроения, което предполага продължаване на възходящата траектория на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.