НАЧАЛО Други

AI партньорствата на Google, Microsoft и Amazon влизат в полезрението на федерален регулатор

26.01.2024 19:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI партньорствата на Google, Microsoft и Amazon влизат в полезрението на федерален регулатор

В четвъртък Федералната търговска комисия (FTC) обяви, че е започнала проверка на инвестициите и сътрудничеството в областта на генеративния изкуствен интелект, за да получи по-задълбочено разбиране за тези асоциации и тяхното потенциално въздействие върху пазарната конкурентоспособност.

FTC издаде директиви до Alphabet, Inc. (GOOG), Amazon.com, Inc. (AMZN), Microsoft Corp. (MSFT) и OpenAI, Inc., с които ги задължава да предоставят подробна информация относно последните инвестиции и партньорства, включващи компании, специализирани в областта на генеративния AI, и големи доставчици на облачни услуги.

Председателят на FTC Лина М. Хан подчерта важността на предотвратяването на тактики, които могат да попречат на здравословната конкуренция в бързо развиващия се сектор на изкуствения интелект.

Фокусът на FTC се простира до конкретни запитвания относно неотдавнашното сътрудничество между Microsoft и OpenAI, Amazon и Anthropic, както и Google и Anthropic. На компаниите, които получават заповедите, се предоставят 45 дни от датата на издаването им, за да предоставят своите отговори на FTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.