НАЧАЛО Други

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

Въпросният дълг произтичаше от неуспешен експлойт, стартиран от Авраам Айзенберг, известният хакер, който стои зад компроментирането на Mango Markets, което доведе до кражбата на $116 милиона.

През ноември 2022 г. Авраам Айзенберг експлоатира ликвиден пул на Aave в Етериум, като зае милиони токени Curve Dao [CRV], за да форсира шорт скуиз. Посредством скуиза бяха намалени позициите, държани от разработчиците на платформата.

При шорт скуиз инвеститорите, които са шортнали актив, тоест са заложили, че цената му ще падне, са принудени да купуват актива, за да покрият позициите си, което води до още по-голямо покачване на цената.

Това може да се случи, когато цената започне неочаквано да се покачва, което кара участниците с къси позиции да изпаднат в паника и да изкупуват актива, за да ограничат загубите си.

По този начин те повишават цената още повече, като създават цикъл, който може да доведе до още по-рязко покачване.

Въпреки това, поради скок на цената, позициите на Авраам бяха ликвидирани. Това го остави със загуба от $10 милиона и дълг в размер на 2.7 милиона CRV токена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна


За да изчисти този дълг Марк Зелер, един от ръководителите в Aave, предложи да закупи CRV токените през декември 2022 г. като цялата общност подкрепи инициативата с две ръце.

Разработчиците разгърнаха договор за суап, за да закупят необходимите CRV. Бюджетът на договора имаше таван от $3.1 милиона, като максималната цена беше $1.15 за CRV.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене