НАЧАЛО Други

AI партньорствата на Google, Microsoft и Amazon влизат в полезрението на федерален регулатор

26.01.2024 19:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI партньорствата на Google, Microsoft и Amazon влизат в полезрението на федерален регулатор

В четвъртък Федералната търговска комисия (FTC) обяви, че е започнала проверка на инвестициите и сътрудничеството в областта на генеративния изкуствен интелект, за да получи по-задълбочено разбиране за тези асоциации и тяхното потенциално въздействие върху пазарната конкурентоспособност.

FTC издаде директиви до Alphabet, Inc. (GOOG), Amazon.com, Inc. (AMZN), Microsoft Corp. (MSFT) и OpenAI, Inc., с които ги задължава да предоставят подробна информация относно последните инвестиции и партньорства, включващи компании, специализирани в областта на генеративния AI, и големи доставчици на облачни услуги.

Председателят на FTC Лина М. Хан подчерта важността на предотвратяването на тактики, които могат да попречат на здравословната конкуренция в бързо развиващия се сектор на изкуствения интелект.

Фокусът на FTC се простира до конкретни запитвания относно неотдавнашното сътрудничество между Microsoft и OpenAI, Amazon и Anthropic, както и Google и Anthropic. На компаниите, които получават заповедите, се предоставят 45 дни от датата на издаването им, за да предоставят своите отговори на FTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инфлацията в САЩ е по-лоша, отколкото хората си мислят

Според главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на пазара може би подценяват устойчивостта на инфлацията.

18.05.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Поредната лоша новина за САЩ и долара – този път от Китай

Китай, член на алианса БРИКС, разтовари рекордните $53.3 милиарда в държавни облигации на САЩ и дългови облигации на агенции през първото тримесечие на 2024 г.

18.05.2024 9:00 2 мин. четене

2 китайски акции, в които Майкъл Бъри инвестира

Неотдавнашното подаване на 13-F за четвъртото тримесечие на 2023 г. предлага поглед към последните инвестиционни стратегии на Майкъл Бъри.

18.05.2024 8:30 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът официално потвърди разработването на нова валута

В съответствие с продължаващите усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, представители на БРИКС потвърдиха разработването на нова валута на съюза.

18.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.