Home

CBDC са огромна заплаха за гражданите на САЩ според бивш кандидат за президент

26.01.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC са огромна заплаха за гражданите на САЩ според бивш кандидат за президент

Бившият кандидат за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами твърди, че въвеждането на дигиталната валута на централната банка (CBDC) в САЩ може да представлява заплаха за финансовата свобода на гражданите.

В неотдавнашно интервю за телевизия Bloomberg Рамасуами изказа загриженост, че дигиталният долар може да бъде използван от правителството за преследване на лица, които се противопоставят на неговата политика, като посочва примери от Китай и неотдавнашните действия срещу канадските шофьори на камиони в Конвоя на свободата, които загубиха достъп до банковите си сметки.

Според Рамасвами въвеждането на дигитална валута на централната банка би предоставило на правителството механизъм за потенциално изземване или контрол на банковите сметки на лицата въз основа на техните несъгласни мнения или действия.

Той вижда паралели със случаи на авторитарни режими, при които дигиталните валути са били използвани за контрол.

Рамасвами приветства лидера на републиканците Доналд Тръмп за позицията му срещу CBDC, като отбеляза, че бившият президент публично е заявил несъгласието си със създаването на дигитален долар.

Рамасвами, който се оттегли от президентската надпревара на 16 януари твърди .че има заслуга за повлияването на позицията на Тръмп по въпроса, като изтъкна техните дискусии, в които той е обяснил потенциалните рискове, свързани с CBDC:

Обясних това на Доналд Тръмп и му отдавам голяма заслуга за това, че е интелектуално отворен. Вниквайки в същността на въпроса, той се възползва от съветите на още няколко души, на които се е доверил в обкръжението си.

Няколко вечери по-късно го видях да споменава за това и отново снощи, когато бяхме заедно на тази среща, излезе категорично в подкрепа на това, което според мен е правилният отговор, а именно да се противопостави на създаването на дигитална валута на централна банка.

Рамасуами, който е привърженик на криптовалутата, и преди е твърдял, че колебанието на правителството на САЩ да приеме напълно Биткойн (BTC) се дължи на възприемането на водещата криптовалута като заплаха за неговото съществуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кой от кандидатите за президент на САЩ печели подкрепата на Уолстрийт?

Дарителите от Уолстрийт, Силициевата долина и Холивуд изиграха ключова роля в подпомагането на усилията на вицепрезидента Камала Харис за набиране на средства през август, което даде на демократите финансово предимство пред Доналд Тръмп на прага на финалната фаза на изборите.

22.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Какво може да спре Турция от присъединяване към съюза?

Турският външен министър Хакан Фидан заяви в сряда, че Анкара проучва алтернативни глобални съюзи, като все още се стреми към членство в ЕС.

22.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Про-крипто адвокат ще се изправи срещу Елизабет Уорън в ключов дебат за регулациите

Аԁвокатът на XRP Джон Дийтън, който си осигури номинацията на републиканците за сенаторското място в Масачузетс, ще се изправи срещу сенатора демократ Елизабет Уорън в дългоочакван дебат на 15 октомври 2024 г.

22.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

SEC вероятно ще обжалва решението по делото с Ripple с наближаването на крайния срок

Напрежението около делото на Ripple срещу SEC се засилва, тъй като дискусиите за потенциално обжалване набират скорост.

22.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.