НАЧАЛО Други

Гари Генслер отправя предупреждение за инвеститорите в криптовалути

09.01.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гари Генслер отправя предупреждение за инвеститорите в криптовалути

Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер отправи предупредително послание относно предстоящото решение за спот Биткойн ETF, като хвърли светлина върху потенциалните рискове, свързани с криптовалутите.

Генслер подчерта няколко критични аспекта, които инвеститорите трябва да вземат предвид:

Съответствие с нормативната уредба: Той предупреди инвеститорите за възможността някои крипто инвестиции да не се придържат към правните рамки, което може да остави инвеститорите изложени на риск без необходимата информация или предпазни мерки.

Волатилност и риск: Генслер подчерта присъщата на крипто инвестициите волатилност и риск, като отбеляза случаите, в които известни крипто платформи са се сринали или са претърпели значителен спад в стойността.

Потенциални измами: Освен това Генслер предупреди за измамни дейности, разпространени в крипто сферата, като предлагане на фалшиви монети и Понци схеми, които създават значителни рискове от финансови загуби за инвеститорите.

Консултацията на Генслер пристига на фона на наближаващия краен срок за подаване на заявления за Биткойн спот ETF – развитие, което се очаква да привлече множество традиционни инвеститори в Съединените щати. Много наблюдатели тълкуват това като положителен показател за предстоящото одобрение на ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Африканска държава пусна първите в света “крипто марки”

Пощенската компания на Гана наскоро представи първата си „крипто марка“ в чест на 25-годишнината от управлението на Отумфуо Осей Туту II като церемониален владетел.

10.05.2024 4:00 1 мин. четене

CryptoPunks остава един от водещите NFT проекти по продажби

В сряда CryptoPunks продължи да доминира на пазара, като за втори пореден ден Етериум базираната NFT колекция се похвали с дневен обем на продажбите, надхвърлящ $1.25 милиона.

10.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ето защо положението на фондовият пазар не е толкова мрачно, колкото изглеждаше

След неотдавнашното заседание на Федералния резерв, където лихвените проценти останаха непроменени, както се очакваше, настроенията на пазара значително се подобриха.

10.05.2024 1:00 2 мин. четене

Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis обяви откриването на своя регионален щаб в Дубай, оживения метрополис на Обединените арабски емирства, в сряда.

10.05.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.