НАЧАЛО Други

Защо SEC може да забави решението за Биткойн ETF-ите тази седмица

02.01.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо SEC може да забави решението за Биткойн ETF-ите тази седмица

Комисията по ценни книжа и борси е изправена пред все по-голямо предизвикателство, тъй като се приближава към дългоочакваното решение относно спот Биткойн ETF в условията на значителен обем от висящи документи.

Елинор Терет, журналист от FOX Business, изрази скептицизъм относно незабавното одобрение, подчертавайки непредсказуемия характер на SEC. Въпреки това неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн показва продължаващ пазарен оптимизъм.

Скот Мелкер, експерт по криптовалутите, предположи, че ETF може да получи одобрение на 2 януари, докато Терет направи паралел с процеса на одобрение на фючърсите върху Етериум през октомври миналата година, признавайки по-кратките срокове, пред които е изправена SEC.

Добавяйки се към дискусията, Чарлз Гаспарино, репортер във FOX Business, предположи, че работното натоварване на SEC може да доведе до потенциално забавяне на обявяването до края на седмицата.

Ако Комисията по ценни книжа и фондови борси успее да даде зелена светлина на предложенията на големи компании като BlackRock и Fidelity до 5 януари, това ще надхвърли леко преобладаващите очаквания.

Анализаторите на Bloomberg първоначално прогнозираха, че срокът за одобрение ще бъде между 8 и 10 януари, което съответстваше на по-ранните спекулации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether вече държи повече американски държавни облигации от Германия

Tethe надмина на Германия по отношение на притежанията на държавни облигации на САЩ, отбелязвайки значителното си влиянието в сектора на дигиталните активи и предизвиква дискусии относно необходимостта от регулиране на стабилните монети.

19.05.2024 8:30 2 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

БРИКС: Ето в каква валута се изпълняват 90% от сделките на съюза

Русия и Китай са решили все повече да използват собствените си национални платежни системи за двустранна търговия, според руския президент Владимир Путин по време на пресконференция след разговори с Китай.

19.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ripple с блестящи резултати за първото тримесечие – какво да оакваме от XRP?

Въпреки изправените пред правни предизвикателства, Ripple постигна значителен растеж през първото тримесечие на 2024 г., достигайки множество важни етапи.

19.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.