НАЧАЛО Други

БРИКС: 30 държави търсят партньорство със съюза

27.12.2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 30 държави търсят партньорство със съюза

На 15-ата среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, Южна Африка, която се проведе от 22 до 24 юни, лидерите на страните от БРИКС постигнаха съгласие да поканят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства за нови членове от 1 януари 2024 г.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров спомена, че други 30 държави са проявили интерес да установят партньорски връзки с алианса БРИКС. Той изрази надежда, че преди предстоящата среща на върха на групата в Казан, Русия, която ще се проведе през октомври следващата година, ще бъдат разработени широк кръг от решения.

По време на заседание на Комисията за международно сътрудничество и подкрепа на сънародниците в чужбина на “Единна Русия” Лавров подчерта привличането на много държави към петчленния блок на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Той наблегна на демократичната и взаимно уважаваща се основа, върху която функционира БРИКС.

Той очерта плановете за повече от 200 икономически, политически и обществени събития, които ще се проведат в над 10 руски града, като кулминацията ще бъде срещата на върха на БРИКС в Казан през октомври следващата година.

В подготовката на срещата на върха и свързаните с нея събития, включително тези на платформите БРИКС плюс и Outreach, ще участват лидери от различни развиващи се страни, особено съседни държави и съюзници от постсъветските организации, обясни Лавров.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето защо положението на фондовият пазар не е толкова мрачно, колкото изглеждаше

След неотдавнашното заседание на Федералния резерв, където лихвените проценти останаха непроменени, както се очакваше, настроенията на пазара значително се подобриха.

10.05.2024 1:00 2 мин. четене

Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis обяви откриването на своя регионален щаб в Дубай, оживения метрополис на Обединените арабски емирства, в сряда.

10.05.2024 0:00 2 мин. четене

Robinhood с блестящо първо тримесечие, надминавайки очкаванията

По време на разговора за приходите за първото тримесечие главният изпълнителен директор на Robinhood Владимир Тенев изрази разочарованието си от получаването на известие за евентуално правоприлагане от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, въпреки добрите резултати на компанията.

09.05.2024 23:00 1 мин. четене

Бум на публичните предлагания на фондовата борса в Саудитска Арабия

Според Мохамед Ал-Румайх, главен изпълнителен директор на фондовата борса Tadawul, Саудитска Арабия е свидетел на рязко увеличение на първичните публични предлагания (IPO) на фондовата борса, като повече от десет компании чакат да бъдат регистрирани и мениджърите на активи да определят датите за листване и предлагане.

09.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.