Home

Кати Ууд от Ark Invest продава любимите си AI акции – ето какво купува

26.12.2023 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кати Ууд от Ark Invest продава любимите си AI акции – ето какво купува

Кати Ууд е привърженик на потенциала на изкуствения интелект (AI) да промени бизнес пейзажите, което намира отражение в стратегическите инвестиции на Ark Invest, насочени към AI.

UiPath е водеща акция в сферата на изкуствения интелект във всичките шест активни ETF на Ark Invest. Въпреки това, след значителния ръст на UiPath, фондовете коригират позицията си, като пренасочват инвестициите към друга обещаваща акция.

Увереността на екипа в AI като катализатор на растежа обуславя засиления фокус върху Zoom Video Communications в рамките на ETF Ark Innovation. Въпреки че UiPath остава значителен дял във водещия ETF на Ark и във всички негови фондове, той е специализиран в автоматизацията на роботизирани процеси (RPA) за предприятия, като използва AI в задачи като извличане на данни и оптимизиране на процеси.

Интеграцията на AI в UiPath е многостранна, като се използва AI за разбиране на документи за извличане на данни от различни договори и AI за извличане на данни от процеси за повишаване на оперативната ефективност. Въпреки бързия си растеж обаче UiPath е изправена пред силна конкуренция, особено от страна на Microsoft, което представлява потенциално предизвикателство за нейните предложения в областта на AI.

Междувременно Zoom се очертава като лидер в областта на инструментите за продуктивност, базирани на изкуствен интелект, като предвижда значителен потенциал за растеж. Освен видеоконференциите, инициативите на Zoom в областта на AI обхващат различни услуги – от генеративни резюмета на срещи, захранвани с AI, до превод на реч в реално време и иновативни симулации за обучение по продажби.

Тъй като Zoom се възстановява от промените, предизвикани от пандемията, разширенията на Zoom Phone и Contact Center, базирани на AI, се смятат за обещаващи. Въпреки консервативната цел на Ark Invest за $1,500 на акция до 2026 г., диверсификацията на Zoom и напредъкът на компанията, базиран на изкуствен интелект, я правят привлекателна перспектива за устойчив растеж.

Търгувайки се на разумни множители спрямо печалбите и свободните парични потоци, потенциалът на Zoom да увеличи клиентската си база и да развие своите интегрирани с изкуствен интелект услуги показва перспективен ръст. Макар че траекторията на растеж може да не съвпада точно с амбициозните цели на Ark, Zoom остава интригуващо допълнение към инвестиционните портфейли, предвид солидните си основи и иновациите, базирани на изкуствен интелект.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Марк Кюбан разкритикува регулаторния подход на Генслер към криптовалутите

Милиардерът предприемач Марк Кюбан изрази загриженост относно регулаторния подход на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, твърдейки, че той би могъл да предотврати срива на FTX и Three Arrows Capital (3AC).

04.10.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съдят Nvidia заради предполагаемо скрити приходи от криптовалути

Във Върховния съд на САЩ се очаква да бъде даден ход на колективен иск срещу Nvidia, в който се твърди, че компанията е подвела инвеститорите по отношение на въздействието на добива на криптовалути върху приходите ѝ през 2017-2018 г.

04.10.2024 19:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Binance предупреждава за заплахи от централизация на крипто пазара

В неотдавнашен доклад на Binance се подчертават критичните рискове на криптовалутния пазар, като се посочват завишените оценки и концентрацията на собствеността върху токените като основни проблеми.

04.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как реагираха Биткойн и фондовите пазари на добрите данни за работните места в САЩ?

Биткойн се сблъска с волатилност в началото на търговията на Уолстрийт на 4 октомври, след публикуването на по-силни от очакваното данни за заетостта в САЩ.

04.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.