Home

Ето кои са най-добрите криптовалути под $1

25.12.2023 10:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са най-добрите криптовалути под $1

Въпреки значителния скок на цените на криптовалутите през тази година, все още има възможности за инвестиране в най-добрите криптовалути на цена под $1.

С наближаването на 2024 г. шест от водещите 20 криптовалути по пазарна капитализация остават достъпни и на по-ниска цена.

Възниква обаче въпросът: сред тези криптовалути с по-ниска цена има ли такива, които си струва да бъдат разгледани за инвестиране? Като се има предвид техният потенциал за бъдещ растеж и конкурентни позиции, три от тези криптовалути с цена под $1 се открояват: Polygon (MATIC), XRP и Cardano (ADA).

Polygon (MATIC)

Polygon функционира като решение за мащабиране на втори слой на Етериум (ETH), като по същество изравнява растежа си с този на ETH. По принцип тази асоциация би могла да бъде изгодна, като се има предвид статутът на Етериум като втората по големина криптовалута в световен мащаб. Въпреки това Polygon е изправена пред нарастващо поле от конкуренти в областта на решенията за мащабиране на втори слой.

Освен това нейният основен пазарен сегмент – пазарът на незаменяеми токени (NFT) – остава в относителна стагнация. Докато пазарът на NFT не се възстанови напълно, Polygon може да срещне предизвикателства при набирането на значителна тяга.

Въпреки сериозните усилия да обърне съдбата си през 2023 г., представянето на Polygon е скромно, с едва 12% увеличение за годината. Дори инициативи като Polygon 2.0, стартирани през юни, не са предизвикали съществен отклик от страна на инвеститорите. Понастоящем инвеститорският интерес към Polygon изглежда слаб.

XRP

XRP е неизменен фаворит в крипто сферата от няколко години, подкрепяна от специална онлайн общност, очакваща скок на стойността ѝ.

Макар че XRP отбеляза около 80% увеличение на стойността си през тази година, един поглед към дългосрочната ѝ графика подсказва, че върховите ѝ резултати може би са в миналото. От историческия си връх през януари 2018 г. XRP се бори значително да надхвърли границата от $1.

Преобладаващото предизвикателство за XRP се върти около правната му битка с Комисията по ценните книжа и борсите. Започналото през декември 2020 г. съдебно дело, в което се твърди, че XRP е със статут на нерегистрирана ценна книга, продължава, без да показва признаци на разрешаване. Прогнозите сочат, че е възможно този правен спор да продължи и през втората половина на 2024 г.

Едновременно с това разходите, направени за защита срещу исковете на SEC, са значителни и могат да надхвърлят $200 милиона. Инвестирането в XRP остава силно спекулативно, като се залага на предположението, че монетата ще излезе невредима от разправиите със SEC.

Cardano (ADA)

Cardano си спечели репутацията на донякъде неспокоен блокчейн, често описван като “верига-призрак” поради възприеманата липса на активност. Въпреки тази репутация, Cardano заема позицията на осмата по стойност криптовалута в световен мащаб. По същество Cardano може да се похвали с възможности, сходни с тези на Етериум, но оценката ѝ значително изостава ($21 милиарда в сравнение с $276 милиарда на Етериум).

Противно на общоприетото схващане, Cardano проявява забележителна активност, особено в сферата на децентрализираните финанси (DeFi) – област, в която преди това имаше минимално присъствие до 2022 г. Показателите, отразяващи цялостната сила на DeFi, като например общата заключена стойност, нараснаха през цялата година, което накара инвеститорите да преразгледат бъдещия потенциал на Cardano.

Заключение

XRP, Polygon и Cardano се очертават като открояващи се криптовалути на цена под $1. Въпреки това, връзката им със значителен риск подкопава пригодността им като основни активи в инвестиционен портфейл. Притежателите на XRP или Polygon могат да обмислят запазване на позициите си в очакване на подобряване на състоянието, но все пак увеличаването на тези позиции може да не е препоръчително.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто кит насочва милиони долари към този нов алткойн

В интересен ход в крипто пространството известен кит нашумя заради неотдавнашните си търговски решения.

09.10.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance обяви следващия си Launchpool токен

Водещата крипто борса Binance обяви добавянето на нов токен в своя Launchpool, предизвиквайки вълнение сред инвеститорите.

09.10.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто трейдър спечели $1 милион за по-малко от няколко месеца

Крипто пазарът предоставя значителни възможности за търговците, които могат ефективно да определят времето за своите инвестиции, а един конкретен трейдър демонстрира изключителни умения.

09.10.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

10 криптовалути, които си заслужава да следите в момента

Santiment, платформа, специализирана в блокчейн разузнаването, наскоро отбеляза значителен ръст на транзакциите с китовете в различни основни криптовалути.

08.10.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.