Home

XRP може да стигне нов рекорд още през 2024 година – ето защо

21.12.2023 6:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP може да стигне нов рекорд още през 2024 година – ето защо

Стойността на криптовалутата XRP отбеляза забележителен ръст от близо 80% от началото на годината - повишение, което мнозина обясняват с положителното решение на окръжния съд на САЩ по делото SEC срещу Ripple. 

По време на бичия пазар през 2021 г. XRP не достигна исторически връх, което до голяма степен се дължи на продължаващите правни проблеми, свързани със SEC.

Въпреки това има оптимизъм, че криптовалутата може да достигне нови върхове през 2024 г., подхранван от очакванията за по-широка бича вълна в крипто сектора. Този очакван скок може да се дължи на фактори като потенциалното въвеждане на ETF за Биткойн (BTC) и халвингът на BTC, планиран за април 2024 г.

Въпреки че Ripple си осигури благоприятна присъда на ниво окръжен съд, правната битка с Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) ескалира до Върховния съд на САЩ. Ако върховният съд повтори подобно решение, заявявайки, че продажбите на XRP на клиенти на дребно не нарушават законите за ценните книжа, това може да предизвика бързо приемане и последващо повишаване на цените на XRP.

Освен това неотдавнашното партньорство на Ripple с Mastercard значително повиши профила на компанията във финтех сектора, придружено от сътрудничество със структури като японската SBI Holdings. Очаква се разширяването на партньорствата да окаже положително влияние върху стойността на XRP.

XRP е особено предпочитана за трансгранични парични преводи – показател, който се очаква да нарасне през следващите години. Смята се, че благоприятно решение на Върховния съд може допълнително да стимулира приемането на монетата от потребителите.

Въпреки че понастоящем XRP е с над 80% по-ниска от пиковата си стойност от $3.40 през януари 2018 г., което беше преди почти шест години, има оптимизъм, че при следващия бичи подем XRP може да възстанови пропуснатото по време на пазарния скок през 2021 г. Към момента на писане на статията монетата се оценява на около $0.62, което отразява 78% ръст за годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Cardano отчита огромен ръст на смарт договорите в мрежата през 2024 година

През 2024 г. Cardano (ADA) отчита впечатляващ растеж в сектора на смарт договорите си, особено с Plutus V2.

20.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стар крипто кит продава огромни количества Етериум

Етериум кит наскоро предизвика вълнение, разтоварвайки значителна част от активите си, продавайки ETH на стойност над $24 милиона през последните три дни на фона на сериозен пазарен натиск.

20.09.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

XRP на ръба на голям пробив – китовете трупат с невероятни темпове

XRP се търгува във възходящ триъгълник, което е сигнал за потенциален значителен пробив.

20.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Dogecoin: Активността на китовете сигнализира за нарастващо доверие на инвеститорите

Неотдавнашните ончейн данни за Dogecoin (DOGE) разкриват рязко повишаване на активността, което свидетелства за нарастващ оптимизъм сред крипто инвеститорите по отношение на популярната меме монета.

19.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.