Home

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

10.12.2023 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

Поради промяна в ръководството на една от тези държави обаче поканата, отправена от алианса, най-вероятно ще бъде отхвърлена. Следователно, на фона на стремежа на БРИКС към растеж, Нигерия изглежда готова да замени Аржентина като една от страните, които ще се присъединят към разширяващия се алианс.

Bloomberg съобщи за намеренията на Нигерия да стане член на БРИКС и на Г-20 в рамките на следващите две години. Нигерия, заедно с Пакистан, изрази стремежа си да се присъедини към този икономически съюз, което създава предпоставки двете страни да си осигурят място като нов шести член на блока.

Желанието на Нигерия да се присъедини както към БРИКС, така и към Г-20 е в рязък контраст с позицията на Аржентина. Приемането на Нигерия в състава на БРИКС е в съответствие с нарастващото глобално влияние на организацията.

Горещият стремеж на Нигерия да бъде ключов играч в световния геополитически пейзаж я поставя на прага на алианса БРИКС, което представлява перспектива, която може да добави значителна стойност, особено в светлината на отказа на Аржентина.

Значителните размери и влияние на Нигерия я нареждат сред водещите световни държави. Освен това министърът на външните работи Юсу Тугар изрази мнението си за стремежа на Нигерия към сътрудничество в рамките на многонационални организации. Изразявайки необходимостта от включването на Нигерия в групи като БРИКС и Г-20, Тугар подчерта населението и икономическите постижения на страната, като се пита защо Нигерия вече не е неразделна част от тези съюзи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

FTX получи одобрението на съда да изплати на клиентите си $16 милиарда

В понеделник съдът даде зелена светлина на плана за обявяване в несъстоятелност на FTX, което позволи на фалиралата крипто борса да се разплати с потребителите си с $16 милиардаот събраните средства.

07.10.2024 22:50 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Пакистан желае да се присъедини към съюза, но има сериозна пречка

Пакистан се стреми да се присъедини към БРИКС – международен блок, създаден, за да се противопостави на институциите, доминирани от Запада, а Русия подкрепя кандидатурата му.

07.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Европа не е приоритет за Worldcoin според директор на компанията

Worldcoin, инициатива за дигитална идентичност, съоснована от Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, пренасочва фокуса си от Европа.

07.10.2024 21:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как се движи S&P 500 след мрачната прогноза на Майкъл Бъри?

Откакто точно прогнозира финансовата криза от 2008 г., Майкъл Бъри, известен с ролята си в “The Big Short“, остава виден участник във финансовите дискусии.

07.10.2024 21:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.