Home

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

09.12.2023 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън заяви, че криптовалутата представлява най-новата глобална заплаха.

Говорейки в предаването Squawkbox Newsmaker, Уорън изрази скептичното си отношение към криптовалутата, като подчерта, че тя се използва от престъпници и терористи в световен мащаб:

Тя се използва за финансиране на тероризъм, използва се за трафик на наркотици, Северна Корея я използва, за да плати за около половината от програмата си за ядрени оръжия… Не можем да позволим това да продължава.

Позицията на Уорън съвпада с тази на главния изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън, който наскоро заяви пред сенатори, че ако заемаше правителствена длъжност, би се забраната за закриването на криптовалутата.

Правителството на САЩ е разделено по отношение на бъдещето на криптовалутата, като някои членове приемат нейния потенциал, а други търсят регулаторни мерки за ограничаването ѝ. По време на този продължаващ дебат сенатор Уорън не веднъж е изразавала загрижеността си относно използването на криптовалутата като инструмент за престъпни дейности.

Сенаторът активно работи за актуализиране на банковите закони, като се стреми да включи по-строги мерки за правоприлагане по отношение на криптовалутата. Тя представи нови законодателни проекти за засилване на регулациите, свързани с криптоактивите, и за повишаване на прозрачността на банковата тайна, свързана с тези активи.

На фона на повишените рискове за сигурността, дължащи се на продължаващата война между Израел и Хамас, Уорън твърди, че опасността за американците е достигнала безпрецедентно ниво. Като посочва бързата анонимност на крипто транзакциите, сенатор Уорън твърди, че индустрията на дигиталните активи по-скоро допринася за тези заплахи, отколкото да ги смекчава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Coinbase постигна важна частична победа срещу SEC в съда

Coinbase постигна частична победа в правната си битка срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), като потенциално получи достъп до важни документи, свързани с класифицирането на токените като ценни книжа от страна на агенцията.

07.09.2024 13:00 2мин. четене

Крипто компаниите в Обединеното кралство се сблъскват с проблеми при вземането на лиценз

Органът за финансов надзор на Обединеното кралство (FCA) регистрира само четири от 35-те компании, които кандидатстваха за крипто лицензиране през годината, приключваща на 31 март 2024 г., което означава, че на 87% е било отказано.

06.09.2024 15:30 2мин. четене

Крипто пазарът се готви за засилени регулации през септември

Джейк Червински, главен юрист във VariantFund, предположи, че в края на септември може да станем свидетели на засилени регулаторни действия в сектора на криптовалутите.

05.09.2024 19:00 1мин. четене

Южна Корея ограничава крипто борсите и затяга надзора

Службата за финансов надзор (FSS) на Южна Корея възнамерява да предприеме мерки срещу борсите за дигитални активи, фокусирайки се върху разкриването на незаконни или подозрителни дейности.

05.09.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.