НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

09.12.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън заяви, че криптовалутата представлява най-новата глобална заплаха.

Говорейки в предаването Squawkbox Newsmaker, Уорън изрази скептичното си отношение към криптовалутата, като подчерта, че тя се използва от престъпници и терористи в световен мащаб:

Тя се използва за финансиране на тероризъм, използва се за трафик на наркотици, Северна Корея я използва, за да плати за около половината от програмата си за ядрени оръжия… Не можем да позволим това да продължава.

Позицията на Уорън съвпада с тази на главния изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън, който наскоро заяви пред сенатори, че ако заемаше правителствена длъжност, би се забраната за закриването на криптовалутата.

Правителството на САЩ е разделено по отношение на бъдещето на криптовалутата, като някои членове приемат нейния потенциал, а други търсят регулаторни мерки за ограничаването ѝ. По време на този продължаващ дебат сенатор Уорън не веднъж е изразавала загрижеността си относно използването на криптовалутата като инструмент за престъпни дейности.

Сенаторът активно работи за актуализиране на банковите закони, като се стреми да включи по-строги мерки за правоприлагане по отношение на криптовалутата. Тя представи нови законодателни проекти за засилване на регулациите, свързани с криптоактивите, и за повишаване на прозрачността на банковата тайна, свързана с тези активи.

На фона на повишените рискове за сигурността, дължащи се на продължаващата война между Израел и Хамас, Уорън твърди, че опасността за американците е достигнала безпрецедентно ниво. Като посочва бързата анонимност на крипто транзакциите, сенатор Уорън твърди, че индустрията на дигиталните активи по-скоро допринася за тези заплахи, отколкото да ги смекчава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.