НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

02.12.2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

Приемайки, че Етериум ще достигне $8,000 в следващия бичи пазар, анализаторът спекулира, че ако Solana достигне 10% от пазарната капитализация на ETH, праг, който вече е достигала в миналото, това би означавало ценова цел от $231 за SOL, което ще доведе до възвръщаемост на инвестицията (ROI) от приблизително 278% от текущата цена от $62.

Само преди дни  DeFi екосистемата на Solana постигна значителен етап, като общата заключена стойност (TVL) надхвърли $655 милиона – скок с 211% спрямо TVL от $210.47 милиона на 1 януари.

Освен това впечатляващата скорост на Solana от десетки хиляди транзакции в секунда (TPS) надхвърля 15 TPS на Етериум, което я прави благоприятна за приложения с висока производителност като децентрализирани борси (DEX) и платформи за незаменяеми токени (NFT).

В един по-оптимистичен сценарий InvestAnswers предположи, че достигането на Solana до 20% от пазарната капитализация на Етериум не е съвсем реалистично. Това потенциално би могло да доведе до пазарна капитализация от приблизително $192 милиарда и цена от $453 за 1 SOL, което показва огромна възвръщаемост на инвестициите от около 2,038% от настоящата цена от около $62.

Анализаторът каза също, че Solana вече е надхвърлила прага от 10%. Сравнението между фундаменталните показатели на SOL и ETH подчертава иновативния консенсусен механизъм на Solana за доказване на историята (PoH), позволяващ високоскоростни транзакции при ниски такси, контрастирайки с текущия преход на Етериум от PoW към PoS (Сливането/The Merge)

Макар че Сливането значително намали потреблението на енергия, то не решава проблемите с ниските TPS и високите мрежови разходи.

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко смята, че мащабируемостта на Етериум остава предизвикателство след Сливането, подчертавайки значително по-големия обем на транзакциите на Solana.

Етериум има за цел да се справи с проблемите, свързани с мащабируемостта, с помощта на “шардинг” и “zk rollups“, но се предвижда тези подобрения да отнемат години. Продължават да съществуват въпроси относно дългосрочната устойчивост на Solana в сравнение с добре установената екосистема за разработчици на Етериум.

Предимството на Solana по отношение на скоростта на транзакциите и мащабируемостта я позиционира благоприятно, въпреки че усилията на Етериум да се справи с тези ограничения може да отнемат години.

Тази разлика може да стимулира по-доброто представяне на SOL в предстоящата бича фаза, но устойчивият успех на проекта ще зависи от разрешаването на проблемите със стабилността на мрежата и насърчаването на растежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.