Home

Как крипто пазарите могат да се възползват от китайски инвестиции

29.11.2023 13:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как крипто пазарите могат да се възползват от китайски инвестиции

В неотдавнашна публикация в блога си съоснователят на BitMEX Артър Хейс обсъди потенциалното влияние на действията на Китай, описвайки ги като гориво за зараждащия се бичи пазар на криптовалути.

Изтъквайки различни фактори, Хейс очерта сценарий, при който Китай може да увеличи значително емитирането на кредити в юани, което потенциално да повлияе положително на стойността на Биткойн.

Той изтъкна взаимодействието между паричните политики на САЩ и начина, по който те биха могли да създадат благоприятни условия за Китай да въведе значително кредитиране в своя изпитващ затруднения сектор на недвижимите имоти.

Хейс наблегна на неотдавнашната тенденция в политиката на САЩ, като заяви, че тя отслабва долара чрез увеличаване на държавните облигации. Той отбеляза очевидния спад на доларовия индекс (DXY) през ноември като следствие от това.

Според Хейс отслабеният долар може да осигури на китайските власти по-голяма гъвкавост при използването на паричната им политика. Той обясни, че въпреки значителното нарастване на паричното предлагане в Китай спрямо долара юанът може да остане стабилен или дори да поскъпне.

Предвиждайки ситуация, при която юанът може да се засили при по-нататъшно отслабване на долара, Хейс предположи, че това може да позволи на Китай да разшири кредитирането в юани, без непременно да девалвира валутата си. Той предположи, че такъв глобален паричен сценарий може да бъде от полза за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Два конкретни потенциални ефекта

  • Първо, възможността за приток на капитали към рискови активи от континентален Китай през Хонконг, като Биткойн е сред активите, които вероятно ще бъдат закупени.
  • Второ, Хейс предположи, че увеличеното кредитиране в юани може да намали глобалното търсене на доларови кредити и ликвидност. Вследствие на това активите с фиксирани запаси, като Биткойн и злато, биха могли да поскъпнат по отношение на фиатната цена на долара поради намалените цени на кредита.

В заключение на оценката си Хейс сподели:

Пренасочвам инвестициите си от държавни облигации към криптовалути, защото вярвам, че трябва да се възползвам от тази възможност, преди да станат очевидни ефектите от агресивните парични действия на Китай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Добър момент ли е за купуване на Биткойн?

Според инвеститорска бележка, Standard Chartered разглежда неотдавнашния спад на Биткойн под $60,000 като типично пазарно колебание, което може да бъде възможност за покупка.

04.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как реагираха Биткойн и фондовите пазари на добрите данни за работните места в САЩ?

Биткойн се сблъска с волатилност в началото на търговията на Уолстрийт на 4 октомври, след публикуването на по-силни от очакваното данни за заетостта в САЩ.

04.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Достигна ли Биткойн своя връх? Тази метрика дава някаква представа

В момента пазарът на криптовалути е подложен на значителен натиск на фона на глобалните геополитически конфликти, като Биткойн едва удържа подкрепата от $60,000.

04.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.