Home

Етериум се представи по-добре от Биткойн през ноември – дойде ли времето на алткойните?

28.11.2023 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум се представи по-добре от Биткойн през ноември – дойде ли времето на алткойните?

През ноември Етериум (ETH) се противопостави на натиска от продажби на флагманската криптовалута Биткойн (BTC).

Към 24 ноември анализът на ценовите движения разкрива положителната инерция на алткойна, като ETH биковете демонстрират доминация, регистрирайки приблизително 9% увеличение спрямо BTC от най-ниските стойности през октомври.

През ноември Етериум забележимо изпреварва Биткойн. Купувачите на ETH показаха устойчивост, видно от ценовото действие, което остава в рамките на бичия поглъщащ бар, наблюдаван на 9 ноември. Въпреки низходящия тласък от страна на мечките през втората седмица на ноември, неспособността на биковете на BTC да обърнат напълно спада предполага, че купувачите на ETH все още диктуват пазара.

Поглеждайки напред, има вероятност от покачване на цените през следващите дни, което потенциално може да преобърне загубите, претърпени през по-голямата част от 2022 г. През този период подемът на Биткойн, предизвикан от спада на алткойн пазара, насочи капиталовия поток към най-голямата криптовалута в света.

Устойчивостта на Етериум, както се наблюдава в представянето му на графиката ETH/BTC, предполага потенциално начало на алткойн сезона. Ако тази тенденция се запази, тя може да донесе облекчение на Етериум и други алткойни.

След като преживяха спад през 2022 г., повечето алткойни се сблъскаха със значителни загуби, като много от тях се понижиха с повече от 80% спрямо пиковите си стойности през 2021 г. по време на прогресирането на крипто зимата, което доведе до намаляване на печалбите.

Етериум обаче запази относително стабилна позиция спрямо BTC, като към края на ноември 2023 г. показа непрекъснати печалби. Тази тенденция може да показва изместване на търсенето към алткойни, като Етериум е най-ликвидният и води това движение.

Като се има предвид по-тънката ликвидност на другите алткойни, те често преживяват по-бързо възстановяване, но обикновено следват траекторията на Етериум. Ако възстановяването на Етериум се запази, както предполагат моделите на свещите на дневната графика, външните фактори биха могли допълнително да ускорят това възходящо движение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Криптовалута покачи стойността си с над 200% след изявление на Илон Мъск

Присъствието на Илон Мъск на митинг на Доналд Тръмп на 5 октомври в Бътлър, Пенсилвания, предизвика значителни пазарни движения при една от меме монетите.

06.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 криптовалути, с които дребните инвеститори трябва да внимават тази седмица

Три големи криптовалути ще отключат токени на стойност близо $150 милиона, което поражда опасения за потенциален натиск върху предлагането на пазара.

06.10.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето коя криптовалута е по-добра от Solana според основателя на Cardano

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, за пореден път критикува Solana.

06.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Процентът на горене на Shiba Inu (SHIB) се понижава

Системата за проследяване на Shibburn, която наблюдава дейностите по изгаряне на SHIB, отчита спад в степента на горене на Shiba Inu както на дневна, така и на седмична база.

06.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.