Home

Биткойн: Какво да очакваме през декември?

28.11.2023 7:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво да очакваме през декември?

Наближаването на края на годината ентусиастите на Биткойн (BTC) наблюдават отблизо историческите тенденции, които показват, че декември може да се окаже още един положителен месец за водещата криптовалута в света.

Внимателното разглеждане на сезонните модели на BTC разкрива една тенденция: когато октомври и ноември приключват с положителен резултат, декември обикновено следва примера им. Този модел се запазва през последното десетилетие, което показва неговата последователност.

Например през 2015 г., след положително затваряне от 33% и 19.8% съответно през октомври и ноември, BTC нарасна с 14% през декември. Годините 2016 и 2017 показаха още по-впечатляващи печалби, като през декември бяха регистрирани положителни затваряния от съответно 29,2% и 38м8%. По подобен начин през 2020 г., след печалби от 2.,1% и $42.9% през октомври и ноември, BTC скочи с 47.8% през декември, демонстрирайки последователна историческа тенденция.

Макар да има изключения, като например спада от 33,2% през декември 2013 г., трябва да се отбележи, че криптопазарът тогава беше значително по-различен, подобен на “Дивия Запад“, белязан от безпрецедентни ценови колебания, включително зашеметяващия скок от 453.9% през ноември същата година.

През настоящата година BTC поддържа възходящата си тенденция, като приключи октомври с 28.5% ръст и се очаква да приключи ноември със 7.18% увеличение.

В исторически план последното тримесечие на годината се оказва благоприятно за пазара на криптовалути., Като се имат предвид тези исторически данни, вниманието е насочено към Биткойн, като крипто общността с нетърпение очаква дали тази тенденция ще се запази, което потенциално може да превърне декември 2023 г. в запомнящ се месец за ентусиастите на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Марк Кюбан критикува Гари Генслер и разкри защо SEC имат вина за срива на FTX и 3AC

Милиардерът и инвеститор, познат с участието си в телевизионното предаване “Shark Tank” Марк Кюбан критикува Гари Генслер, председател на SEC, за работата му по регулациите на криптовалутите.

06.10.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase настоява съдът да преразгледа жалбата на борсата на фона на делото с Ripple

Последните актуализации разкриват, че Coinbase настоява пред съдия Катрин Полк Файла да преосмисли искането си за обжалване на временното решение.

06.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бумът на китайския фондов пазар създава главоболия за хедж фондовете

Квантовите хедж фондове се сблъскват със значителни предизвикателства поради исканията за допълнително обезпечение, предизвикани от значителния ръст на китайските акции, което се отразява особено на шорт позициите.

06.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин с голямо дарение за защитата на Tornado Cash

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, нашумя със значителна крипто транзакция, включваща продажбата на различни меме монети и USDT, като ги преобразува в ETH.

06.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.