Home

Биткойн скочи с близо 120% през 2023: Ето три криптовалути, които да следите

24.11.2023 10:00 4мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи с близо 120% през 2023: Ето три криптовалути, които да следите

Биткойн (BTC) нарасна със 120% през 2023 г., отбелязвайки възстановяване след срива на FTX през 2022 г. и последвалия арест на нейния основател Сам Банкман-Фрийд.

Инвеститорите, които са активни в крипто сектора, са разбираемо предпазливи по отношение на това, което предстои.

В тази статия може да видите какво може да помогне на Биткойн да продължи нагоре, както и да разгледате 3 ключови криптовалути, които да наблюдавате до края на годината и началото на следващата:

Биткойн (BTC)

Общността на флагманската криптовалута очаква одобрението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) с нетърпение, за да се присъедини към сектора на борсово търгуваните фондове (ETF). Въпреки над 30-те заявления SEC се позова на опасения относно податливостта на пазара на измами и манипулации.

Все пак обаче потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF през януари изглежда обещаващо. Повече от дузина мениджъри на активи, включително BlackRock, са подали заявления за спот Биткойн фондове, което показва значителна подкрепа за актива. Въвеждането на Биткойн ETF може да предизвика значително търсене от страна на масовите инвеститори.

Бичият импулс се засилва и от очакването на четвъртото халвинг събитие на Биткойн през април. То се случва на всеки четири години (по-точно всеки път, когато във веригата на Биткойн се добавят 210,000 блока). То намалява наполовина възнаграждението за добавяне на блокове, което сега е 6.25 BTC. При сегашната цена на токена това означава, че възнаграждението за блок ще спадне от около $234,000 на приблизително $117,000 въз основа на сегашните цени на монетата.

Тези намаления се случват на всеки четири години до добиването на последния Биткойн през 2140 г., което ще определи крайното предлагане в обращение на 21 милиона. Комбинирайте автоматизираното забавяне на предлагането от предстоящия халвинг с потенциалното нарастване на търсенето от емитирането на спот ETF и ще получите много бича среда за Биткойн.

Етериум (ETH)

За разлика от ограничения обсег на Биткойн като платежна мрежа, Етериум се позиционира като универсален глобален компютър за децентрализирани приложения, имитиращи услуги като Dropbox, Facebook и Uber. Въпреки значителния потенциал на Етериум, ръстът му е по-сдържан през тази година (72% в сравнение с този на Биткойн – 125%). Регулаторната несигурност в САЩ продължава да съществува за много криптовалути, включително ETH, докато Конгресът не даде яснота относно класификацията им под надзора на SEC или CFTC.

Освен това измина малко повече от година, откакто Етериум завърши основен ъпгрейд, който промени начина, по който обработва транзакциите, за да стане по-ефективен и същевременно да намали енергийните си изисквания, което го прави по-екологичен от Биткойн. Въпреки структурния ремонт ръстът на ключови показатели като транзакции в секунда и активни потребители остава разочароващ, така че все още има място за подобрения и евентуално поскъпване.

Solana (SOL)

Solana, често разглеждана като конкурент на Етериум, се сблъска с неуспехи след срива на FTX, което доведе до рязък спад в стойността на токена. Въпреки това технологията на Solana може да се похвали със значителна пропускателна способност на транзакциите в сравнение с ETH, като обработва до 4,000 транзакции в секунда, с потенциална мащабируемост до 50,000.

След срива на FTX търговците смятаха, че SOL е затънал в гравитационното поле на проблемите около фалиралата крипто борса, но изглежда, че това съмнение вече не съществува. Токенът е поскъпнал със зашеметяващите 298% през тази година, достигайки $57 към момента на писане на статията, като голяма част от печалбата е реализирана през последния месец.

Blur (BLUR)

NFT пазарът преживя период на охлаждане, но BLUR, предлагащ своя местен токен BLUR, набра сила, като изпревари OpenSea като най-големия базиран на Етериум NFT пазар. BLUR възнаграждава потребителите въз основа на обема на търговията, управлява платформата и улеснява изплащането на хонорари и такси за транзакции. Макар да преживява растеж и последващо забавяне, BLUR остава жизнеспособен играч в развиващото се NFT пространство.

Въпреки че годината беше мрачна за търговията със NFT (обемът на търговията със тях спадна с 82% между февруари и октомври), бизнесът може би се възстановява.

Вече се проследява, че ноември ще бъде по-добър месец за базираните на блокчейн дигитални изображения, а битови марки като Disney, Nike и Националната хокейна лига все още създават NFT-та и ги включват в стратегическите си планове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Добра възможност за покупка ли е скорошният спад на Биткойн?

BTC и целият крипто пазар отбелязаха значителен спад, откакто се появиха новините за бомбардировката на Иран над Израел.

05.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн има потенциал да достигне над $5 трилиона според директор на BlackRock

Джей Джейкъбс, ръководител на отдел “Тематични и активни ETF-и“ в BlackRock, смята, че все още има огромна възможност за растеж на водещата криптовалута, прогнозирайки, че пазарът може да се разшири до около $5.4 трилиона в бъдеще.

05.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase делиства стабилни монети за спазване на регулаторните изисквания в Европа

Coinbase обяви плановете си да извади от списъка на Европейската икономическа зона (ЕИП) някои стабилни монети до края на годината в очакване на по-строгите разпоредби в региона.

04.10.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.