Home

БРИКС: Новата индустриална революция – държавите от съюза се сплотяват

18.11.2023 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Новата индустриална революция – държавите от съюза се сплотяват

Подобряването на комуникацията и съгласуването на политиките в рамките на страните от БРИКС е от решаващо значение за напредъка на сътрудничеството в ключови области като смарт производството, изкуствения интелект и новите материали.

Занг Юнмин, заместник-министър на промишлеността и информационните технологии, подчерта значението на използването на възможностите, предоставени от новата индустриална революция.

Той подчерта необходимостта от засилен диалог между правителствата, промишлеността и академичните среди, за да се стимулира напредъкът в областта на интелигентното производство, изкуствения интелект и новите материали.

Юнмин се застъпи за съвместни инициативи за развитие на квалифицирани човешки ресурси в областта на технологиите и за насърчаване на приобщаваща и устойчива индустриализация сред страните от БРИКС.

Тези забележки бяха направени по време на Форума на БРИКС за партньорство за нова индустриална революция 2023 г. в Сямън, провинция Фуджиан. Юнмин подчерта необходимостта от засилване на сътрудничеството в областта на дигиталната инфраструктура, преодоляване на “дигиталното разделение” и улесняване на дигиталната трансформация на производствения сектор, за да се използва напредъкът в развитието на страните от БРИКС.

Освен това Юнмин подчерта значението на възприемането на принципите на устойчивото развитие и стремежа към екологосъобразен индустриален растеж в страните от БРИКС.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.