Home

Японска банка с $6.2 милиарда загуби след фалита на WeWork

09.11.2023 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японска банка с $6.2 милиарда загуби след фалита на WeWork

SoftBank Group отчете задълбочаване на загубите през периода юли-септември, което се дължи основно на затрудненията в инвестициите в технологии и на последиците от срива на WeWork.

Японският конгломерат държи мажоритарен дял в WeWork, която наскоро подаде молба за защита по глава 11, като понесе кумулативни загуби в размер на $14.3 милиарда.

Главният финансов директор Йошимицу Гото призна за ситуацията, като подчерта необходимостта да се поучи от този опит за бъдещи инвестиции. През шестте месеца до септември SoftBank регистрира загуби в размер на $1.6 милиарда, свързани с инвестициите и финансовата подкрепа за WeWork.

За тримесечието, приключващо на 30 септември, SoftBank отчита нетна загуба от $6.2 милиарда, което е четвъртото поредно тримесечие на червено. Това е рязък контраст с печалбата от $20 милиарда, отчетена година по-рано, когато SoftBank продаде дела си в Alibaba Group Holding.

Фондът Vision Fund 1 на SoftBank реализира печалба от $2.4 милиарда през последното тримесечие, което се дължи на продажбата на акции в британския производител на чипове Arm. Тази печалба обаче не бе отразена в консолидираните резултати, където инвестиционното звено на Vision Fund отчете бизнес загуба от $1.7 милиарда. Други по-малки подразделения на Vision Fund регистрираха общо загуби за над $2 милиарда.

През тримесечието юли-септември технологичните акции останаха с потиснати позиции, като индексът MSCI World Information Technology Index се понижи с около 6%.

Нетната стойност на активите на SoftBank нарасна до $109 милиарда в края на септември спрямо $103 милиарда в края на юни, което отчасти се дължи на по-слабата йена.

Гото увери, че е малко вероятно WeWork да окаже допълнително негативно въздействие върху баланса на SoftBank, тъй като инвестицията вече е обезценена.

На годишната среща на акционерите през юни Масайоши Сон, основателят на SoftBank Group, изрази съжаление за голямата инвестиция в WeWork, като я определи като петно върху живота му.

От първоначалната си инвестиция през 2017 г. SoftBank е основният поддръжник на WeWork, като през 2019 г. предостави помощ в размер на $9.5 милиарда след неуспешния опит на WeWork да излезе на борсата и последвалите загуби.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.