Home

Поредният китайски гигант в сферата на недвижимите имоти става жертва на кризата

08.11.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният китайски гигант в сферата на недвижимите имоти става жертва на кризата Източник: https://eebuyersagent.com.au/

Китайският гигант в областта на недвижимите имоти China Vanke се бори с последиците от спада на жилищния пазар, което се отразява на проблемите на други строителни предприемачи.

Дружеството, което е едно от най-старите и най-големите в сектора на недвижимите имоти в Китай, е изправено пред проблеми с ликвидността, които се изострят от пазарната разпродажба и резкия спад на акциите му, листвани в Хонконг. Само през тази година акциите на Vanke са загубили почти половината от пазарната си стойност.

През последните две години китайският пазар на недвижими имоти в по-широк смисъл стана свидетел на множество случаи на неизпълнение на международни задължения. Падащите цени на корпоративните облигации служат като ранни индикатори за финансови затруднения, водещи до рязко намаляване на продажбите и евентуално до неизпълнение на задълженията.

За да смекчи проблемите на Vanke, Shenzhen Metro Group, държавно предприятие, притежаващо около 30% от Vanke, обеща пълна подкрепа. Освен това контролиращият акционер на Vanke е готов да закупи нейните облигации на свободния пазар, като потенциално може да инвестира до $1.4 милиарда в проекти на Shenzhen за подпомагане на ликвидността.

Държавните служители и властите увериха, че Vanke е стабилна и добре подкрепена. Уанг Юнджиан, ръководител на Комисията за надзор и управление на държавните активи в Шънджън, потвърди, че разполагат с необходимите ресурси, за да гарантират дейността на Vanke. Въпреки тези уверения, съмненията продължават да съществуват, което се отразява в цените на облигациите, които показват продължаваща несигурност относно способността на предприемача да изплаща дълговете си.

Спадът на пазара на недвижими имоти в Китай, който продължава вече трета година, е неотложен проблем за правителството, което се стреми да съживи продажбите на нови жилища и да подмлади жилищния сектор. За разлика от някои свои колеги, продажбите на Vanke се справят сравнително по-добре, отчитайки около $43 милиарда договорени продажби от януари до октомври, което е с 10% по-малко от предходната година. За да се справи с предизвикателствата, свързани с дълга, Vanke се обръща към държавната помощ, признавайки ограниченията на разчитането единствено на оперативните си приходи.

Източник

Снимка: https://eebuyersagent.com.au/

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.