НАЧАЛО Други

Затруднения за големите американски банки след проблеми с балансите и депозитите

04.11.2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Затруднения за големите американски банки след проблеми с балансите и депозитите

Няколко големи американски банки, сред които JPMorgan Chase, Bank of America, US Bank, Wells Fargo и Truist, в момента се борят с рязкото увеличаване на броя на жалбите на клиенти, свързани с наличностите по сметките и директните депозити.

Множество клиенти съобщават, че очакваните по сметките им средства не са се появили. Downdetector, приложение за наблюдение на мрежата, е документирало широко разпространени смущения във всичките пет банки.

Bank of America и Wells Fargo признаха за проблема в Twitter, като увериха клиентите, че активно се занимават с него. Докато банките се занимават с проблема индивидуално, Федералният резерв обясни ситуацията с “проблем с обработката” в рамките на националната мрежа, отговаряща за транзакциите в автоматизираната клирингова къща (ACH).

Системата ACH, контролирана от банките на Федералния резерв и Мрежата за електронни плащания, представлява основен елемент от банковата инфраструктура на САЩ.

Тя улеснява движението на средства между финансовите институции и дава възможност на работодателите да превеждат по електронен път заплати по банковите сметки на служителите.

Въпреки че Федералният резерв смята, че проблемът е отстранен, някои забавяния продължават. Според Financelot, известен финансов акаунт в социалната медийна платформа X, в момента банките работят за разрешаване на проблема с изоставането на транзакциите.

Преобладаващото разбиране е, че усложненията, свързани с банките, са резултат от техническа грешка в системата на Федералния резерв и макар че проблемът е решен, ще е необходимо известно време за изчистване на натрупаното изоставане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Разделението между членовете на съюза става все по-значимо

Алиансът БРИКС, който се състоеше от пет нации от създаването си през 2009 г., претърпя значителна трансформация миналата година, като отправи покани към шест допълнителни страни.

17.05.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Президентите на Русия и Китай обсъждат конфликта в Украйна и долара

В четвъртък руският президент Владимир Путин се срещна с китайския лидер Си Дзинпин, като получи държавно признание за посещението си.

17.05.2024 13:00 2 мин. четене

Топ 10 държави с най-голям дълг към Международния валутен фонд

От създаването си през 1944 г. МВФ е ключов играч в насърчаването на икономическия растеж в световен мащаб.

17.05.2024 12:00 1 мин. четене

БРИКС: Близо 15% ръст на китайския юан срещу долара за последните 20 години

Китайският юан се сблъска със спад от близо 1.9% спрямо щатския долар досега тази година, с леко покачване, наблюдавано тази седмица след спад в щатския долар след публикуването на данните за CPI.

17.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.