Home

Повечето Биткойн инвеститори са на печалба при текущите цени – ще има ли разпродажби?

26.10.2023 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето Биткойн инвеститори са на печалба при текущите цени – ще има ли разпродажби?

Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се оценява на $34,795, което показва силен скок в представянето на водещата криптовалута, чиято цена само за седмица се е увеличила с над 25%.

Към 26 октомври данните на IntoTheBlock, сочат, че 80% от всички адреси на крипто портфейли, притежаващи Биткойн, се намират “на печалба“. Обратно, 18% от притежателите на Биткойн в момента изпитват нереализирани загуби, а 2% са нито на печалба, нито на загуба.

Забележително е, че едва 11% от всички притежатели попадат в класификацията на IntoTheBlock за “Инвеститори” и “Китове“, отнасяща се за адреси, притежаващи съответно над 0.1% и 1% от предлагането на Биткойн в обращение.

Освен това мнозинството (70%) са дългосрочни притежатели, които са придобили монетите си преди повече от година. Около 24% държат за период между 1 и 12 месеца, а 6% са краткосрочни притежатели, които наскоро са придобили текущите си баланси.

От решаващо значение е да се признае, че при значителна част от притежателите, които са или “на печалба“, или на позиция с нулева печалба, има повишена вероятност те да обмислят продажба на своите авоари, за да реализират печалби или да се предпазят от потенциални загуби, в случай че пазарните настроения вземат мечи обрат.

Въпреки това прозренията от сигналите за тенденции на IntoTheBlock показват, че бичият импулс на Биткойн може да се запази за значителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пазарната доминация на Биткойн се покачва до тригодишен връх – какво се случва с алткойните?

Доминиращата позиция на BTC на пазара на криптовалути нарасна до най-високото си ниво от близо три години, отразявайки тенденция, обусловена от отслабването на алткойните на фона на геополитическото напрежение и засилването на щатския долар.

04.10.2024 14:30 2мин. четене Kosta Gushterov

МВФ отправи предупреждение относно Биткойн стратегията на Ел Салвадор

Международният валутен фонд (МВФ) отново насочи вниманието си към Ел Салвадор, призовавайки страната да подобри регулаторната си рамка по отношение на Биткойн.

04.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Нов документален филм предполагаемо ще разкрие самоличността на Сатоши Накамото

Предстоящ документален филм на HBO, режисиран от Кълън Хобак, ще изследва една от най-големите мистерии в дигиталния свят: самоличността на създателя на Биткойн, Сатоши Накамото.

04.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Биткойн ще доведе до края на “фалшивите пари” – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с бестселъра си “Богат татко, беден татко”, се превърна във виден защитник на BTC, въпреки че се присъедини към крипто сцената по-късно от мнозина.

04.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.