Home

ОАЕ разкри план развитието на дигиталните финанси в страната

24.10.2023 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ разкри план развитието на дигиталните финанси в страната

В отговор на нарастващото търсене на дигитални икономически функции както в рамките на БРИКС, така и в световен мащаб, Обединените арабски емирства (ОАЕ) въведоха цялостна стратегия за дигитални финанси.

Министерството на финансите инициира редица дигитални проекти, потвърждавайки ангажираността на страната с напредъка в тази област.

По време на Седмицата на технологиите на GITEX 2023 министерството, под ръководството на министъра, представи различни проекти. Те обхващат напредък в областта на изкуствения интелект, решения за метавелената за държавните структури и приобщаващ подход към финансовото бъдеще. Освен това те подчертават как тези иновации ще допринесат за по-забележителен дигитален финансов пейзаж.

Значението на дигиталните финанси за различните държави през тази година е неоспоримо. Световната общност активно обмисля участието си в напредъка и диверсификацията на този сектор. Вследствие на това се полагат постоянни усилия за насърчаване на иновациите.

В контекста на големия интерес на блока БРИКС към този сектор ОАЕ представиха солиден план за дигитални финанси. Министерството на финансите на ОАЕ очерта многобройните възможности, които цели да насърчи и развие. Сред тях са постиженията в областта на изкуствения интелект и финансовите решения.

Шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид ал Мактум, заместник министър-председател на Министерството на финансите, изрази ангажимента на страната за проактивен подход в областта на дигиталните финанси. Той изрази още намерението “да се предлагат авангардни финансови решения, които да подпомагат различни сектори, особено дигиталната икономика и модерните финансови технологии“.

Акцентът върху дигиталните финанси се превърна в широко разпространен приоритет. По-конкретно, блокът БРИКС неотдавна се включи в дискусии относно дигиталните финансови решения за развитие на валутата. Едновременно с това индивидуалното проучване на този сектор от всеки член може да послужи като положителна основа за колективен напредък в него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Animoca Brands обяви ново Web3 партньорство

Подразделението Motorverse на Animoca Brands обяви партньорство, за да пренесат емблематични автомобили в дигиталния свят с нова състезателна Web3 игра.

04.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SWIFT ще започне тестове за дигитални активи през 2025 г.

Финансовите институции в Северна Америка, Европа и Азия се подготвят да участват в предстоящи тестове на дигитални активи, организирани от SWIFT.

04.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Нов документален филм предполагаемо ще разкрие самоличността на Сатоши Накамото

Предстоящ документален филм на HBO, режисиран от Кълън Хобак, ще изследва една от най-големите мистерии в дигиталния свят: самоличността на създателя на Биткойн, Сатоши Накамото.

04.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Aptos разширява дейността си в Япония с придобиването на нова платформа

От Aptos (APT) възнамеряват да се наложат на японския пазар, като придобият HashPalette, ключов играч в блокчейн сектора в страната.

04.10.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.