НАЧАЛО Други

Саудитският принц се среща с премиера на Великобритания относно конфликта между Израел и Палестина

20.10.2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитският принц се среща с премиера на Великобритания относно конфликта между Израел и Палестина

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, най-новият член на БРИКС, се срещна с британския министър-председател Риши Сунак по време на посещението си в Близкия изток, за да разгледа конфликта между Израел и Хамас.

Преди това Сунак проведе разговори с лидерите на Саудитска Арабия и Катар относно стабилизирането на региона. Нетаняху потърси постоянната подкрепа на Обединеното кралство в борбата с Хамас, което предизвика посещението на Сунак в Саудитска Арабия за подобни разговори.

БРИКС, разрастващ се икономически съюз, който набляга на многополюсността и развитието, се разшири това лято и включи Саудитска Арабия.

Фокусът на Сунак върху регионалната стабилност, както се вижда от разговорите с лидерите на Саудитска Арабия и Катар, подчертава необходимостта да се избегне по-нататъшна дестабилизация в Близкия изток.

Докладите показват консенсус относно необходимостта от предотвратяване на по-нататъшни сътресения. Включването на Саудитска Арабия в БРИКС подчертава нейното глобално значение, което прави дипломатическите усилия в региона изключително важни.

Срещата от своя страна подчертава стратегическото значение на Саудитска Арабия в геополитическия пейзаж на Близкия изток и ролята ѝ в международните съюзи.

Като цяло дипломатическите усилия на Сунак са сигнал за съгласуван международен стремеж към стабилност в регион, измъчван от конфликти, като новата роля на Саудитска Арабия в БРИКС засилва влиянието ѝ върху световните дела.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на стойност €700 милиона ($760.9 милиона) след увеличаване на приходите.

21.05.2024 0:00 2 мин. четене

Златото продължава да върви нагоре, но каква е причината?

В началото на април 2024 г. пазарът на злато отбеляза значително повишение на цената, продължавайки тенденцията, която подчерта ролята на благородния метал като хедж срещу инфлацията.

20.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.