Home

5 неща, които да избягвате по време на рецесия

17.10.2023 11:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 неща, които да избягвате по време на рецесия

В условията на вяла или рецесивна икономика разумното управление на финансите е от решаващо значение за запазване на икономическото ви благосъстояние.

През такива периоди към някои финансови рискове трябва да се подхожда внимателно, за да се защити финансовата ви стабилност.

  1. Ипотеки с регулируема лихва (ARM): Въпреки че ARM могат да бъдат изгодни, когато лихвените проценти са ниски, те могат да се превърнат в тежест по време на рецесия. Лихвените проценти обикновено се повишават с подобряването на икономическите условия, което може да доведе до по-високи месечни плащания. Ако загубите работата си, това може да затрудни способността ви да плащате вноските и да се отрази неблагоприятно на кредитния ви рейтинг.
  2. Придобиване на нов дълг: В по-благоприятни времена вземането на заеми е приемливо, ако доходите ви покриват спокойно погасителните вноски и спестяванията. В условията на криза обаче рискът от загуба на работа или намаляване на доходите се увеличава. Ако това се случи, по-нископлатената работа може да не е достатъчна за покриване на съществуващите дългове. В условията на рецесия подхождайте предпазливо към новите дългове, като предпочитате да плащате в брой или да отлагате значими покупки.
  3. Сигурност на работата: Дори в големите корпорации икономическите предизвикателства водят до мерки за намаляване на разходите, което често води до съкращения. Неотдавнашни примери от технологичната индустрия подчертават уязвимостта на заетостта по време на икономически спад. През 2022 г. големи технологични компании като Meta Platforms Inc. и Amazon.com Inc. обявиха значителни съкращения в отговор на предстоящия рецесионен натиск.
  4. Ставане на поръчител на заем: Подписването на заем, дори в стабилни икономически времена, крие присъщи рискове. Ако основният кредитополучател не изпълни задълженията си, съподписващият е отговорен за изплащането. В условията на рецесия и двете страни са изправени пред повишена несигурност на работното място или намалени доходи от бизнеса, което засилва риска. Ако трябва да подпишете, поддържайте спестовен резерв или обмислете алтернативи, като например помощ за първоначална вноска.
  5. Инвестиционна предпазливост: Собствениците на предприятия трябва да проявяват предпазливост по отношение на инвестициите по време на рецесия. Въпреки че растежът е от съществено значение, забавянето не е време за високорискови начинания. Вместо това изчакайте признаците на устойчиво икономическо възстановяване, преди да поемете значителни финансови ангажименти. Вземането на заеми за разширяване или увеличаване на запасите може да изглежда примамливо поради ниските лихвени проценти, но по-дълбоката рецесия може да попречи на навременното изплащане на лихвите.

По същество предпазливостта е от първостепенно значение при икономически спад. Избягването на съподписване на ангажименти, предпазването от ARM и внимателното обмисляне на нов дълг са ключови стратегии. Освен това запазването на сигурността на работното място и предпазливият подход към инвестициите могат да ви помогнат да се справите с предизвикателствата на рецесията и да си осигурите финансова стабилност.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Grayscale стартира нов тръст, за да предостави експозиция към Aave

Aave е платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), която дава възможност на потребителите да заемат и дават назаем криптовалути чрез смарт договори, като елиминира необходимостта от посредници.

03.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Комитет на CFTC подкрепя дигиталните активи като обезпечение

Подкомитет на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) одобри насоки за употреба на токенизирани акции от фондове на паричния пазар като обезпечение в традиционното финансиране.

03.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Администрацията на Байдън сключи историческа петролна сделка

Администрацията на президента Джо Байдън осигури допълнителни 6 милиона барела суров петрол за допълване на стратегическия петролен резерв (SPR).

03.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Голяма американска банка претърпя срив на системата

В резултат на сериозен мрежови проблем хиляди клиенти изгубиха достъп до сметките си или балансите им показват нула.

03.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.