Home

Одобрението на Биткойн ETF е все по-близо след поредната загуба на SEC в съда

14.10.2023 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрението на Биткойн ETF е все по-близо след поредната загуба на SEC в съда

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) не се очаква да оспори значителен съдебен успех срещу Grayscale Investments, както твърди добре осведомен източник.

Това развитие доближава до реалността потенциала на първия борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

Преди полунощ в петък агенцията имаше краен срок да поиска ново изслушване в съдебния си спор с Grayscale Investments. В този случай група съдии заключи, че отхвърлянето от SEC на предложението на Grayscale за трансформиране на Grayscale Bitcoin Trust (с тикер GBTC) в ETF е било произволно и капризно.

Аргументите на SEC твърдят, че платформите за търговия с Биткойн не разполагат с адекватни механизми за наблюдение, които да идентифицират измамни дейности и манипулации. Съдиите в Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия обаче застанаха на страната на Grayscale, като заявиха, че този аргумент е в противоречие с одобрението на SEC за борсово търгувани продукти, притежаващи Биткойн фючърси.

Въпреки че тримата съдии бяха единодушни, SEC все още имаше възможност да поиска изслушване от тип “en banc” с участието на всички съдии от апелативния съд. Според източника SEC е предпочела да не се възползва от тази възможност.

Понастоящем тръстът Grayscale функционира като фонд от затворен тип, чиято цена значително се разминава със стойността на притежаваните от него Биткойн токени. При затварянето на борсата в петък цената на тръста беше $20.24, което е с около 16% под стойността на активите му. Ако тръстът бъде преобразуван, тази отстъпка вероятно ще намалее.

Все още е в правомощията на SEC да отхвърли заявлението на Grayscale на различни основания, които не са разгледани в съдебното решение. Освен това Grayscale и други компании за управление на фондове трябва да получат и други разрешения, за да пуснат продукта на пазара.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.