Home

Осигури ли си Биткойн статут на по-сигурна валута?

14.10.2023 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осигури ли си Биткойн статут на по-сигурна валута?

На 11 октомври компанията за анализ на веригата IntoTheBlock съобщи, че Биткойн е показал най-високото съотношение на Сортино сред основните финансови инструменти.

Този коефициент, ключов показател във финансите, измерва рисково коригираната възвръщаемост на даден актив, като сравнява представянето му с риска от понижение. Коефициентът на Биткойн от 0.57 изпреварва основните борсови индекси като Nasdaq 100, S&P 500 и индекса на щатския долар.

Коефициентът Сортино е особено полезен за оценка на портфейли с висока волатилност, тъй като показва каква възвръщаемост носи една инвестиция за единица лош риск. Добрият резултат на Биткойн спрямо коефициентът Сортино подчертава предимството му пред традиционните финансови инструменти, много от които демонстрират отрицателни коефициенти, което предполага неадекватни възнаграждения за свързаните с тях рискове.

Намалената волатилност на крипто пазара вероятно допринесе за намалените рискове, свързани с криптовалутите. С изключение на случайните изблици на активност, Биткойн поддържаше относителна стабилност през последните две тримесечия.

Понастоящем 30-дневната му волатилност възлиза на 15.47%, което е наполовина от стойността му през предходната година. Забележително е, че волатилността на Биткойн сега е по-ниска от тази на технологичните акции, което го изравнява в по-голяма степен с основните активи.

Подобрената възвръщаемост, коригирана спрямо риска, е добро предзнаменование за бъдещото приемане на Биткойн като инвестиция. Чарът на нискорисковите активи привлича все повече собственици. Дори в условията на пазарни спадове портфейлите с ненулеви салда се увеличават, както сочат данните на Glassnode.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Китовете държат Биткойн над $60,000 на фона на геополитическото напрежение

Водещата криптовалута продължава да се задържа над $60,000 въпреки нарастващото геополитическо напрежение, докато Етериум (ETH) спадна с 4% до $2,350.

03.10.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн ETF регистрираха значителен отлив, за разлика от Етериум

На 2 октомври Биткойн ETF-ите отбелязаха нетен отлив от $52.9 милиона, отразявайки смесените пазарни настроения.

03.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се сблъсква с критични предизвикателства в търсенето

Според доклад на анализаторите от CryptoQuant, публикуван във вторник, търсенето на BTC изглежда се стабилизира, но е необходимо увеличение през четвъртото тримесечие, за да се поддържат по-високи ценови нива.

03.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Теория предполага, че Биткойн е създаден, за да подкопае американския долар

Кайл Бас, основател на Hayman Capital Management, наскоро предизвика скандал в Биткойн общността с противоречивото си твърдение, че мистериозният създател Сатоши Накамото може да е китайски разузнавач.

03.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Следващата голяма меме монета, която китовете купуват

- Присъединете се към революцията
- Бъдете част от следващата меме монета, преди да се изстреля