Home

Китай пести милиарди чрез изпран руски петрол

13.10.2023 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай пести милиарди чрез изпран руски петрол

Налагането на санкции от страна на Съединените щати срещу Русия, член на групата БРИКС, доведе до значителни ползи за Китай, който тази година спести около $10 милиарда от закупуването на петрол.

Според информацията Китай е успял да придобие петрол на по-ниски цени от санкционирани държави като Русия, Иран и Венецуела. Сред страните от БРИКС шест от единадесетте са големи производители и износители на петрол в световен мащаб.

Основният бенефициент на тези санкции е Китай, тъй като страната е успяла да направи значителни икономии чрез придобиването на намален, така наречен “пран” петрол. По-специално, Саудитска Арабия наскоро закупи петрол от Русия и впоследствие го продаде на Европа на по-достъпни цени. Тези съвместни усилия на страните от БРИКС улесниха Русия в избягването на санкциите и поддържането на икономиката ѝ.

Освен това Съветът за сътрудничество в Персийския залив (GCC) оказа подкрепа на Русия, сключвайки петролни сделки със санкционираната страна.

В резултат на това Русия непряко участва в бизнес отношения с Европа, Близкия изток и Азия, предлагайки петрол на по-ниски цени. По-рано тази година GCC направи изявление, в което изрази намерението си да разшири сътрудничеството си с Русия.

По същество санкциите на САЩ доведоха до това, че държавите от БРИКС натрупаха значителни спестявания и укрепиха силата на местните си валути.

Това развитие допълнително укрепи националните им икономики, утвърждавайки местните валути като доминиращо средство за трансгранични транзакции.

Източници

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма американска банка претърпя срив на системата

В резултат на сериозен мрежови проблем хиляди клиенти изгубиха достъп до сметките си или балансите им показват нула.

03.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорите на Ripple разкритикуваха обжалването на SEC

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обжалва неотдавнашното решение на федералния съд по делото, което води срещу Ripple Labs и XRP, като подаде уведомление до Втория апелативен съд на 2 октомври.

03.10.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

OpenAI си осигури финансиране в размер на над $6 милиарда

OpenAI успешно приключи кръг на финансиране, набирайки $6.6 милиарда, с което компанията се оценява на $157 милиарда, както бе обявено в блог публикация на 2 октомври.

03.10.2024 13:40 2мин. четене Alexander Zdravkov

Икономическите прогнози предполагат още намаления на лихвените проценти

Томас Баркин, председател на Федералния резерв в Ричмънд, подчерта значението на наблюдението на икономическите показатели и тенденциите в инфлацията за определяне на бъдещите корекции на лихвените проценти.

03.10.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Китай пести милиарди чрез изпран руски петрол”
  1. Защопъкне,

    Не само Китай. Всички които подкрепят руската икономика трябва да спазват санкциите наложени от САЩ. Защо. Защото Русия нападна Украйна. Дотук толкова. Защо никой не налага санкции на САЩ, че нападна Русия като пряко участва в конфликта. Кой е опълномощил САЩ да бъдат с преоритет на мнение по всички въпроси. Когато Русия бъде победена, тогава да видите каква случка ще се случи на Китай. И няма да има кой да нарушава санкциите. Дори сега само според мен САЩ са изчанчена държава, с тотална цензура и явна диктатура. Просто от република САЩ са една зрееща Империя. Всеки момент ще бъде годна за консумация. Само дето не се знае, дали ще бъде като зряла тиква или като зряла краставица – и двете са от едно семейство. Ако света продължи удобно да се прави на зазяпан и дреме, като англичанин преди втората световна война, то сега е доказано, дремеш, не дремеш, трета световна война ще има. Тези войни водени на земята преди нас, да не би да са водени от по глупави хора от сегашните. Просто такива като Зеленски са винаги на разположение независимо за коя цивилизация става въпрос. Интересното е този който пише за греховете на Китай дали е само фарфарон или иска да бъде като Зеленски.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Следващата голяма меме монета, която китовете купуват

- Присъединете се към революцията
- Бъдете част от следващата меме монета, преди да се изстреля