Home

Милиардерът Чарли Мънгър критикува AI

08.10.2023 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Чарли Мънгър критикува AI

Чарли Мънгър, милиардерът и вицепрезидент на Berkshire Hathaway, изглежда не е притеснен от нарастващия хайп около изкуствения интелект (AI).

По време на неотдавнашната конференция, организирана от Zoom Communications Plc, Мънгър изрази убеждението си, че понастоящем AI привлича повече внимание, отколкото заслужава.

Изкуственият интелект е едно от най-значимите технологични постижения днес, като последната вълна от интерес беше предизвикана от ChatGPT на OpenAI. Този чатбот, който демонстрира изключителна точност в отговорите на потребителските запитвания, събра над 100 милиона потребители през първите седмици от съществуването си, което подчертава революционния му характер.

В допълнение към ChatGPT се появиха и забележителни приложения като Bard и MidJourney. В момента различни други иновации в областта на изкуствения интелект подобряват дигиталния пейзаж, като гиганти в индустрията като Microsoft и Google инвестират значителни суми, за да останат в челните редици.

Въпреки това Мънгър смята, че напредъкът в областта на AI е “преувеличен”, макар да признава значителния му потенциал. Някои видни технологични лидери може да имат различни възгледи, но въпреки това изглежда има консенсус относно важността на създаването на подходящи рамки, които да гарантират отговорното използване на тази технология.

Мънгър продължава да критикува Биткойн – позиция, която поддържа от няколко години. Като най-близък довереник на Уорън Бъфет, той се възползва от възможността да потвърди убеждението си, че Биткойн се нарежда сред най-съмнителните инвестиции, които някога е срещал.

Новите технологии често предизвикват спорове, особено когато основните им концепции оспорват установените институции. Докато изкуственият интелект приема различни форми в своите приложения, Биткойн представлява материален актив, чиято стойност надминава тази на много конвенционални финансови инструменти на днешния пазар.

Независимо от присъщата им стойност, изглежда, че Биткойн, криптовалутите и AI ще продължат да се сблъскват с критики от страна на уважавани инвеститори.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Държава, която искаше да се присъедини в съюза, предполагаемо се отказва

Държава, за която преди това се тъврдеше, че иска да участва в БРИКС официално прекрати стремежа си към членство в съюза.

02.10.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance разширява услугите си в Аржентина след регулаторно одобрение

Binance получи регулаторно одобрение от Националната комисия по ценните книжа на Аржентина, с което общият брой на одобренията в световен мащаб достигна 20.

02.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката на Русия ще следи всички международни крипто транзакции в страната

Банката на Русия планира да следи всички трансгранични транзакции с криптовалути през следващите шест месеца, включвайки 19 големи банки като Citibank, MTS Bank и Raiffeisenbank.

02.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн поевтиня в началото на октомври – мит ли е “Uptober” или е виновно геополитическото напрежение?

Биткойн започна октомври с негативна тенденция, разочаровайки инвеститорите, които очакваха продължаване на възходящата тенденция, на която се радваше към края на септември.

02.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.