Home

Биткойн китовете са купили криптовалута за над $1.17 милиарда в рамките на месец

04.10.2023 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете са купили криптовалута за над $1.17 милиарда в рамките на месец

Големите притежатели на Биткойн (BTC) са придобили значителни количества от водещата криптовалута от началото на септември, както съобщиха от компанията за крипто анализи Santiment.

Santiment подчерта, че както Биткойн акулите, така и китовете, отнасящи се до субекти, притежаващи между 10 и 10,000 BTC, са натрупали общо около $1.17 милиарда от 1 септември насам. Компанията предположи, че тази тенденция на натрупване повишава вероятността BTC да се върне към ценовата граница от $30,000, освен ако тези притежатели не решат да продадат своите BTC авоари.

Не всички обаче са съгласни с прогнозата на Santiment. Уважаваният Биткойн анализатор Уили Ву наскоро сподели, че закупуването на наличните BTC на борсите няма непременно да допринесе за повишаване на цената на актива:

Това е погрешно схващане. Това се случваше по време на мечия пазар през 2022 г. Няма недостиг на предлагане, защото към запасите бяха добавени синтетични BTC от фючърсните пазари. Пазарът намери своята опора, когато фючърсните пазари отстъпиха.

За инвеститорите, които търсят експозиция към BTC, сега има възможност да инвестират във фючърсен ETF (борсово търгуван фонд). Това не води до недостиг на предлагане, тъй като по същество това са спекулативни залози за повишаване на цените; хедж фондът може да заеме противоположна позиция, като по същество създаде нов синтетичен BTC. Освен това потенциалният мащаб на това е безграничен.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $27,400, което показва увеличение от близо 4.5% през последните 7 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето докъде може да падне цената при по-нататъшна ескалация на конфликта с Иран

Въпреки ескалацията на геополитическото напрежение в Близкия изток анализаторите на QCP Capital твърдят, че пазарните нагласи остават като цяло положителни.

02.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Прогноза за Биткойн през октомври от познат крипто анализатор

В исторически план октомври е силен месец за Биткойн (BTC) и сектора на криптовалутите като цяло.

02.10.2024 19:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Един от създателите на Dogecoin обсъди крипто инвестициите си

Били Маркъс, известен като “Shibetoshi Nakamoto”, един от създателите на Dogecoin (DOGE), наскоро обсъди притежаваните от него криптовалути.

02.10.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Банката на Русия ще следи всички международни крипто транзакции в страната

Банката на Русия планира да следи всички трансгранични транзакции с криптовалути през следващите шест месеца, включвайки 19 големи банки като Citibank, MTS Bank и Raiffeisenbank.

02.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.