Home

Откриха дискотека, зоолгическа градина и Биткойн копачки във венецуелски затвор

23.09.2023 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откриха дискотека, зоолгическа градина и Биткойн копачки във венецуелски затвор

На 20 септември венецуелските военни сили, наброяващи 11,000 души, успешно си върнаха контрола над затвора Токорон от престъпния синдикат " Трен де Арагуа".

В пределите на затвора са открити изумителни удобства, включително нощен клуб, плувен басейн, миниатюрна зоологическа градина, детска площадка и съоръжение за добив на Биткойн (BTC), съдържащо множество машини, предназначени за добив на BTC.

Според репортаж на BBC News от 21 септември затворниците могат да се занимават с дейности като залагания на конни надбягвания, създаване на неофициални банкови операции и разпускане в нощния живот в клуб с причудливото име “Токио“.

По време на пика на икономическата криза във Венецуела, когато в страната липсваха стоки от първа необходимост, беше съобщено, че местните жители прибягват до затвора Токорон, за да се сдобият с основни продукти, които не са били налични другаде.

Затворът “Токорон” служи като епицентър на дейността на престъпната банда “Трен де Арагуа“. В репортаж на AFP News на испански език се подчертава, че той функционира като самостоятелен град, в който има дори импровизирана банкова агенция.

Възниква интригуващият въпрос: кой е платил сметката за енергията, необходима за захранване на операциите по добив на Биткойн в рамките на затвора?

Както добивът на BTC, така и други идентифицирани дейности, извършвани в този затвор, изискват висока консумация на енергия. Самият добив на Биткойн е добре известен с това, че използва количества електрическа енергия, подобни на тези в някои страни, за да обезпечи мрежата.

Няма информация обаче откъде е идвала електрическата енергия, използвана за поддържането на затвора, но потребителите на Reddit предполагат, че тя е била субсидирана от венецуелското правителство, като публични разходи за Токорон.

Възможно е енергията в затвора да е текла както обикновено, но също така е възможно престъпниците да са използвали незаконно енергия от трети страни. При операцията не са иззети Биткойн токени или крипто портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Покупките от Metaplanet предизвикват пазарен оптимизъм

Metaplanet, азиатският еквивалент на MicroStrategy, обяви придобиването на 107 BTC, започвайки четвъртото тримесечие с надежда за рали на водещата криптовалута.

01.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Етериум ETF изостава толкова от Биткойн според Blackrock

Ръководителят на отдела за дигитални активи на BlackRock Робърт Митчник призна, че търговската активност и притокът на средства за спот Етериум ETF изостават значително от тези на Биткойн ETF.

01.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бивш министър на финансите в Китай призова правителството да премахне крипто забраните

Джу Гуаняо призова правителството да преразгледа строгата си крипто забрана, особено след като САЩ приемат по-благоприятни политики спрямо дигиталните активи.

01.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

САЩ се завръщат в челните редици на Биткойн притежателите според CryptoQuant

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за пазарни анализи CryptoQuant, наскоро подчерта, че САЩ възвръщат доминиращата си позиция по отношение на Биткойн (BTC) притежавания.

01.10.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.