Home

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

22.09.2023 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

От Bybit заявиха:

В светлината на въвеждането от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство на нови правила относно маркетинга и комуникациите от страна на крипто бизнесите, както е посочено в Изявлението за политиката от юни 2023 г. (PS23/6), озаглавено “Правила за финансова промоция на крипто активи”, Bybit направи избор да приеме регулацията проактивно и да спре услугите си на този пазар.

Главният изпълнителен директор на Bybit, Бен Джоу, по-рано беше посочил, че промяната в правилата вероятно ще доведе до напускане на борсата от Обединеното кралство. Новите правила, които включват период на охлаждане за първите инвеститори, имат за цел да повишат прозрачността и точността при предлагането на крипто продукти.

От 1 октомври Bybit вече няма да приема нови заявления за потребителски акаунти в Обединеното кралство. От 8 октомври, когато новите правила влизат в сила, съществуващите потребители от Обединеното кралство няма да могат да “правят нови депозити, да създават нови договори или да увеличават съществуващите си позиции за всички продукти и услуги“.

Потребителите все още ще имат възможност да намалят или закрият позициите си и да изтеглят средствата си от платформата.

Bybit определи окончателен срок до 8 януари 2024 г., в който клиентите от Обединеното кралство да управляват и закриват оставащите си позиции. Всички позиции, останали отворени след тази дата, ще бъдат автоматично ликвидирани, а получените средства ще бъдат достъпни за изтегляне.

Продължителността на преустановяването и дали Bybit ще се върне на пазара в Обединеното кралство остава несигурна. Bybit спомена, че “спирането ще позволи на компанията да съсредоточи усилията и ресурсите си върху това да може в бъдеще да отговори по най-добрия начин на разпоредбите, очертани от властите на Обединеното кралство“.

Bybit призна за причиненото неудобство на своите клиенти от Обединеното кралство и изрази благодарност за продължаващата им подкрепа в превръщането на крипто търговията в по-безопасна и по-устойчива за бъдещето на индустрията.

Други криптоборси, включително OKX и Binance, също преразглеждат стратегиите си в отговор на строгите насоки на FCA. Новите правила потенциално биха могли да разглеждат наличието на уебсайт, достъпен за клиенти от Обединеното кралство, като форма на промоция.

Главният изпълнителен директор на Bybit, Джоу, отбеляза, че новите правила ще променят динамиката на промотирането. Въпреки забраната на крипто дериватните продукти в Обединеното кралство от 2021 г., някои борси все още обслужват клиенти от Обединеното кралство чрез обратно набиране на клиенти.

FCA наскоро предупреди крипто компаниите за “липса на ангажираност” с новите правила, като изрази особена загриженост за чуждестранните компании за крипто активи с клиенти от Обединеното кралство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на годината

Популярната крипто борса Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на 2024 г., предоставяйки на клиентите 90-дневен срок за изтегляне на активите си.

01.10.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Япония е готова да намали данъците върху криптовалутите и да предефинира дигиталните активи до 2025 г.

Японската агенция за финансови услуги (FSA) се подготвя да преразгледа своите крипто правила с цел да създаде по-благоприятна за инвеститорите среда до 2025 г., според доклад на Bloomberg от 25 септември.

01.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бивш министър на финансите в Китай призова правителството да премахне крипто забраните

Джу Гуаняо призова правителството да преразгледа строгата си крипто забрана, особено след като САЩ приемат по-благоприятни политики спрямо дигиталните активи.

01.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Американски щат предлага законопроект за разрешаване на плащания с Биткойн за данъци и такси

Сенаторът от щата Охайо Нирадж Антани е предложил нов закон, който ще позволи на жителите да плащат данъци и такси с помощта на BTC и други криптовалути.

01.10.2024 14:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.