Home

Мудният крипто пазар може да отблъсне инвеститорите – Мелтъм Демирърс

17.09.2023 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мудният крипто пазар може да отблъсне инвеститорите – Мелтъм Демирърс

В неотдавнашно интервю за Bloomberg Мелтем Демирорс, главен стратегически директор (CSO) на CoinShares, изтъкна преобладаващото ниво на несигурност в крипто сектора, което предизвиква колебания сред различните участници на пазара.

Тя заяви:

Пазарните нагласи се отразяват в потока от дейности и ако внимателно разгледаме тези дейности, аз шеговито го наричам “лятото на безразличието” – сезонът, който току-що преживяхме.

Въпреки множеството положителни събития, наблюдавахме наплив към финансови продукти, свързани с крипто, и рязко покачване на цените на Биткойн след новината за заявката на BlackRock за спот Биткойн ETF.

През последния месец обаче станахме свидетели на изтеглянето на $300 милиона. Само през миналата седмица обемът на търговията с публично търгувани крипто продукти спадна със 70%, а също така наблюдавахме 30% спад в обема на търговията както на спот, така и на деривати

Това “лято на безразличието” на фона на цялата тази несигурност… Сблъскваме се със значително ниво на неяснота, а понастоящем това, което наблюдаваме, е, че това безразличие може да премине в период на недоволство, тъй като продължаваме да наблюдаваме как инвеститори, търговци и маркет мейкъри остават настрана.

Според нея, както в Демократическата, така и в Републиканската партия има консенсус, че американските законодатели трябва да осигурят регулаторна яснота за крипто индустрията.

Тя отбеляза, че има обща основа, в която и двете партии са съгласни, и вижда значително съответствие в убеждението, че трябва да се предприемат действия. Демирорс подчерта, че е част от тази индустрия от почти десет години, като пребивава в Съединените щати, добавяйки, че не иска да обмисля преместване само защото политиките не могат да бъдат рационализирани.

Според нея е очевидно, че се нуждаем от единен подход, като тя вярва, че той трябва да произлиза от Конгреса, тъй като е очевидно, че множеството регулаторни агенции просто няма да намерят общ език.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Блокчейн компанията Gala Games обяви партньорство с Animoca Brands

на 3 юли Gala Games и Animoca Brands обявиха ново партньорство, насочено към подобряване на преживяването на потребителите с GALA токените.

03.07.2024 23:00 1мин. четене

Финансовия регулатор на Южна Корея глоби Credit Suisse за нелегални шорт продажби

Два бивши филиала на Credit Suisse бяха глобени от финансовия регулатор на Южна Корея за нарушения на шорт продажби.

03.07.2024 22:00 1мин. четене

Федералният резерв няма да намали лихвените проценти, докато не събере допълнителна информация

Протоколът от заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) от 11-12 юни официално бе публикуван преди броени минути.

03.07.2024 21:05 2мин. четене

Акциите на Tesla ще се изстрелят със 70% според анализатор

Tesla надхвърли очакванията за доставките през второто тримесечие, обявявайки 444,000 доставени единици, с което надхвърли прогнозите на анализаторите от 439,000.

03.07.2024 20:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.