Home

Американски конгресмен представи закон, забраняващ на Фед да издава CBDC

14.09.2023 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски конгресмен представи закон, забраняващ на Фед да издава CBDC

Представителят Том Емър внесе отново законодателен акт, който има за цел да попречи на "неизбраните бюрократи във Вашингтон" да емитират дигитална валута на централна банка.

На 12 септември Емър и 49 първоначални съавтори “възродихазаконопроект, наречен “CBDC Anti-Surveillance State Act” в Камарата на представителите на САЩ в опит, според тях, да защитят правото на американците на финансова неприкосновеност.

Администрацията даде ясно да се разбере: президентът Байдън е готов да направи компромис с правото на американците на финансова неприкосновеност в полза на CBDC в стил “наблюдение” – заяви републиканският политик в изявление.

Той добави:

Ето защо отново внасям моето знаково законодателство, за да поставим под контрол неизбраните бюрократи и да гарантираме, че политиката на Съединените щати в областта на дигиталните валути поддържа нашите ценности за неприкосновеност на личния живот, личен суверенитет и конкурентоспособност на свободния пазар.

Емър за първи път предложи законопроекта през януари 2022 г. Той е официално внесен в Конгреса през февруари 2023 г. с цел да се ограничи възможността Федералният резерв да издава програмируем дигитaлен долар, който според Емър е инструмент за наблюдение, който ще бъде използван за подкопаване на американския начин на живот.

Законопроектът изрично забранява на Фед да издава CBDC на физически лица, което според Емър ще му попречи да се мобилизира в банка на дребно, способна да събира лични финансови данни.

Проектозаконът също така забранява на централната банка да използва каквато и да е CBDC за осъществяване на паричната политика. През март Емър предупреди срещу използването на парите като оръжие, тъй като федералното правителство се стреми да поддържа и разширява финансовия контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Тайван позволи инвестициите в чуждестранни крипто ETF

Тайванската комисия за финансов надзор (FSC) даде зелена светлина на професионалните инвеститори да получат достъп до чуждестранни борсово търгувани фондове (ETF) за криптовалути.

30.09.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

CryptoQuant призовава за регулиране, което да стимулира растежа на Web3

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, подчерта значението на регулирането за бъдещия растеж на Web3 и криптовалутното пространство.

30.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бивш китайски министър отправи предупреждение за рисковете, свързани с криптовалутите

По време на речта си на Форума на главните икономисти на Tsinghua Wudaokou 2024 в Пекин бившият китайски министър на финансите Лу Дзивей призова Китай внимателно да оцени напредъка и рисковете, свързани с криптовалутите.

29.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.