НАЧАЛО Други

SEC използва изкуствен интелект, за да следи за нарушения – Гари Генслер

13.09.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC използва изкуствен интелект, за да следи за нарушения – Гари Генслер

По време на неотдавнашната си реч Гари Генслер, председателят Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), сподели, че агенцията е включила изкуствения интелект (AI) в усилията си да наблюдава финансовите пазари за потенциални нарушения.

Генслер конкретно спомена, че тази технология понастоящем се прилага в “някои действия по наблюдение на пазара и правоприлагане“.

Освен това той подчерта, че широкото разпространение на изкуствения интелект е изиграло ключова роля в призива на SEC за увеличаване на финансирането от страна на Конгреса. Агенцията е признала стойността на използването на тази технология за анализ на пазарните тенденции, които могат да бъдат показателни за неправомерни действия.

Разпространението на изкуствените технологии безспорно е значителен наратив през 2023 г. Въвеждането на ChatGPT на OpenAI катапултира генеративния изкуствен интелект и други подобни технологии в масовия сегмент. Сега Комисията по ценни книжа и фондови борси хвърля светлина върху собственото си използване на тази технология и нейното практическо приложение.

Председателят Гари Генслер, който говори по време на текущо изслушване, разкри, че понастоящем SEC използва AI, за да наблюдава финансовия пазар за потенциални нарушения.

Той изтъкна по-специално ролята му като важен инструмент за наблюдение при проверката на моделите от страна на агенцията, което води до последващи действия по правоприлагане. Генслер добави, че тази технология се използва “при някои действия по надзор на пазара и правоприлагане”, като подчерта сходството ѝ с практиките на “саморегулиращите се организации“.

Председателят на Комисията изрично изрази целта на агенцията да подобри технологичните си възможности, като по този начин даде възможност за ангажиране с този вид инструменти.

Използването на изкуствения интелект в различни отрасли е предмет на широка дискусия. Следователно интегрирането му в правителствените операции е на пръв поглед неизбежно. Като се има предвид подходът на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), вероятно тя не е единствена в приемането на тази технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ австралийска банка, управляваща стотици милиарди, планира да премахне парите в брой

Macquarie Bank, една от най-големите австралийски банки с активи на стойност $267 милиарда, започна план за постепенно премахване на паричните и чековите услуги, като от ноември ще премине към дигитално ориентирано банкиране.

11.05.2024 13:00 2 мин. четене

Предизвикателства, възможности и политически маневри в борбата със силния щатски долар

През последните месеци щатският долар показа изненадваща устойчивост, като се представи по-добре от повечето основни валути и отбеляза значителни печалби от началото на годината спрямо валути като японската йена и швейцарския франк.

11.05.2024 11:30 2 мин. четене

Доналд Тръмп дава обещания на петролните компании, за да получи подкрепата им

Предстоящите президентски избори се ожесточават, тъй като бившият президент Тръмп се опитва да си върне властта и да премахне политиките на Байдън.

11.05.2024 9:30 2 мин. четене

Предстои тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга – Питър Бранд

Трейдърът ветеран Питър Бранд разпали дискусия в криптовалутната общност с неотдавнашните си забележки в X.

11.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.