Home

Австралия отхвърли предложените крипто регулации

04.09.2023 20:24 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия отхвърли предложените крипто регулации

Бъдещето на крипто регулациите в Австралия остава несигурно, след като Сенатът отхвърли нов законопроект, предназначен да създаде рамка за надзор на дигиталните активи.

Комисията по икономическо законодателство на Сената отказа да одобри “Законопроект за дигиталните активи (регулиране на пазара) 2023“, който беше внесен от сенатор Андрю Браг. Комитетът се позова на липсата на подробни разпоредби и на потенциални конфликти със съществуващия подход на правителството.

Сенатор Браг разкритикува отхвърлянето, като обвини лейбъристкото правителство, че възпрепятства напредъка в регулирането на криптовалутите. Законопроектът имаше за цел да установи изисквания за лицензиране и правила за попечителство за доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, работещи в Австралия.

В доклада на комисията обаче се твърди, че законопроектът на Браг не е съобразен с международните стандарти и има потенциал да улесни регулаторните несъответствия. По-рано през годината министър-председателят Антъни Албанез беше инициирал отделен процес на консултации по отношение на регулациите на криптовалутите.

Отказът подчертава предпазливия подход на Австралия към официализирането на законодателството за криптовалутите, въпреки нарастващото приемане на дигиталните активи. Подобно на правителствата по света, Австралия е изправена пред предизвикателството да намери баланс между насърчаването на иновациите и осигуряването на надзор в бързо развиващия се сектор на класа активи.

Макар че отказът не представлява категорична забрана, той е сигнал, че Австралия действа предпазливо по отношение на регулирането на криптовалутите. Правителството твърди, че продължава да си сътрудничи със заинтересованите страни от индустрията, за да разработи персонализирана регулаторна рамка. Липсата на конкретен график обаче означава, че в момента страната не разполага с ясни регулаторни насоки, тъй като индустрията на криптовалутите продължава да напредва.

Австралия получи похвала за своята отвореност към проучването на потенциала на Биткойн и други криптовалути, но разработването на конкретни регулаторни мерки остава в процес на разработка. В резултат на това криптовалутната индустрия ще очаква с нетърпение бъдещите регулаторни действия на правителството, тъй като несигурността продължава да съществува.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

CryptoQuant призовава за регулиране, което да стимулира растежа на Web3

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, подчерта значението на регулирането за бъдещия растеж на Web3 и криптовалутното пространство.

30.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бивш китайски министър отправи предупреждение за рисковете, свързани с криптовалутите

По време на речта си на Форума на главните икономисти на Tsinghua Wudaokou 2024 в Пекин бившият китайски министър на финансите Лу Дзивей призова Китай внимателно да оцени напредъка и рисковете, свързани с криптовалутите.

29.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.