НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Ripple критикува регулациите на SEC

03.09.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на Ripple критикува регулациите на SEC

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) продължава да бъде подложена на строг контрол заради управлението на регулациите в областта на криптовалутите.

Известни фигури от сектора на криптовалутите обаче критикуват SEC, като твърдят, че действията ѝ възпрепятстват растежа на сектора.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, наскоро изрази опасенията си относно подхода на SEC, като го определи като прекалено рестриктивен и погрешен. Тези критики повтарят мненията, изразени по-рано от главния юридически директор на Ripple Стюарт Олдероти, който изтъкна неотдавнашните правни неуспехи на SEC и отрицателните реакции на съдебната система.

Коментарите на Олдероти последваха изявлението му, че SEC се сблъсква с предизвикателства в съдебните битки, като по-специално бе цитирано решението на апелативния съд, което принуди SEC да преразгледа отхвърлянето на заявлението на Grayscale за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Това решение потенциално проправя пътя за одобряване на ETF-и, базирани на криптовалути, отбелязвайки забележителна промяна в позицията на SEC по отношение на такива финансови продукти.

Изявлението на Брад Гарлингхаус подчертава продължаващия правен спор между Ripple и SEC, тъй като те се подготвят за обжалване и съдебен процес. По-специално, съдът постанови, че токените XRP не са класифицирани като ценни книжа в някои случаи, което представлява частична победа за Ripple.

Въпреки това решението на SEC да обжалва повдигна въпроси относно регулаторния ѝ подход в бързо развиващия се пейзаж на дигиталните активи.

Освен това неотдавнашното одобрение на спот Биткойн ETF допринася за донякъде мистериозната репутация на SEC, тъй като тя все още не е разрешила такъв продукт в САЩ. След това решение нараства очакването, че одобрението на спот Биткойн ETF може да е предстоящо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Най-скъпоплатените директори на компании за 2023 година

През 2023 г. компенсационните пакети на изпълнителните директори на най-големите американски компании достигнаха нови висоти, главно благодарение на значителните награди с акции.

22.05.2024 6:30 2 мин. четене

Топ 3 акции от S&P 500, които успяват да устоят на рецесията

От 1928 г. насам индексът S&P 500 е преживял 25 мечи пазара, които се определят като спадове от 20% или повече, според Yardeni Research. По-чести от тези мечи пазари са пазарните корекции. От Втората световна война насам индексът е спадал с 10% или повече 24 пъти, като средният спад е бил 14.1%.

22.05.2024 5:00 3 мин. четене

Европейските акции спадат – фокусът се насочва към Nvidia

Европейските акции отстъпиха във вторник, като се отдалечиха от скорошните рекордни стойности, докато инвеститорите очакваха резултатите на Nvidia Corp.

22.05.2024 4:00 3 мин. четене

Съмнителна търговия на фондовия пазар – цената на тази акция се удвои след покупка на сенатор

През 2024 г. сенатор Томи Тъбървил привлече значително внимание към сделките си с вътрешна информация, особено към придобиването на акции на Humacyte.

22.05.2024 2:13 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.