НАЧАЛО Други

DCG на Бари Силбърт ще плати $1.1 милиарда на кредиторите на Genesis

29.08.2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DCG на Бари Силбърт ще плати $1.1 милиарда на кредиторите на Genesis

В критичен момент, който има потенциала да промени финансовия пейзаж в сектора на криптовалутите, Digital Currency Group (DCG) постигна предварително споразумение с кредиторите на Genesis.

Според правните документи, представени миналия вторник, това революционно споразумение разглежда множество сложни правни въпроси, свързани с несъстоятелността на Genesis.

Споразумението, представено от Digital Currency Group и Genesis, очертава цялостен диапазон за изплащане на задълженията. Необезпечените кредитори потенциално могат да получат от 70% до 90% от вземанията си в еквивалент на щатски долари. Възстановяването на непарични активи може да варира от 65% до 90%, в зависимост от деноминацията на активите.

Важно е обаче да се подчертае, че тези приблизителни стойности зависят от пазарните условия и от окончателните специфики на споразумението.

Genesis се сблъска с финансови сътресения, когато спря тегленията през ноември миналата година след срива на FTX. Избирайки защита от фалит по-рано тази година, предизвикателствата пред компанията предизвикаха шокови вълни в целия сектор на дигиталните активи.

DCG намекна за разрешаването на сложните искове в съобщението си до акционерите миналия месец. Спешността беше обусловена от предстоящите задължения на DCG.

Компанията беше изправена пред необезпечени заеми на стойност около $630 милиона с падеж до май 2023 г., както и пред неизплатени $1.1 милиарда по необезпечен запис на заповед с падеж през 2032 г.

Взаимно договорената рамка за погасяване има за цел ефективно изпълнение на тези задължения. Планът разделя сумата от $1.1 милиард на две части. Това включва плащане в размер на $328.8 милиона със срок две години и сегмент на стойност $830 милиона със срок на погасяване седем години.

Освен това DCG ще изплати четири допълнителни вноски в размер на $275 милиона, за да се справи с предстоящия падеж през май 2023 г.

Genesis Global Holdco и свързаните с нея дружества влязоха в процедура по несъстоятелност, като подадоха молба в съда по несъстоятелност на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк по-рано тази година. Официалната документация разкрива, че Genesis дължи значителна сума от $3.5 милиарда на 50-те си най-големи кредитори.

Този списък включваше субекти като борсата за криптовалути Gemini, търговския гигант Cumberland и финансовите иноватори Mirana, MoonAlpha Finance и New Finance Income Fund на VanEck.

Това споразумение не само служи като спасително въже за DCG и Genesis, но и потенциално може да действа като стабилизиращ фактор за нестабилния пазар на криптовалути, който е белязан от несигурност.

Случаят е интригуващ и резултатът от него може да установи нови критерии за регулиране и възстановяване в сферата на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Рекорден сезон за пазарите на акции по целия свят

Фондовите пазари по света достигат безпрецедентни върхове. От Токио до Ню Йорк, 14 от 20-те най-големи фондови пазари в света са достигнали исторически върхове

19.05.2024 15:10 2 мин. четене

Ще успее ли среброто да надмине златото през 2024 година?

Тъй като среброто навлиза в четвъртата си поредна година на дефицит на предлагането, задвижвано от повишеното търсене в секторите на технологиите и възобновяемите енергийни източници, благородният метал достигна важни етапи, като надхвърли $30 за тройунция и достигна най-високото си ниво от повече от десетилетие.

19.05.2024 14:13 2 мин. четене

Хонконгските крипто ETF не се представят толкова добре, колкото американските

Навлизането на Хонконг на пазара на крипто борсово търгувани фондове (ETF) не оправда очакванията, като не успя да постигне успеха на базираните в САЩ спот ETF, които понастоящем притежават $55 милиарда.

19.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.