Home

5,000 Биткойн токена напускат Binance за 60 секунди

24.08.2023 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5,000 Биткойн токена напускат Binance за 60 секунди

В момента Binance е свидетел на забележителен отлив на Биткойн на фона на нестабилността в света на криптовалутите.

На фона на несигурността около платформата, инвеститорите бързо изтеглиха над 5,000 BTC в рамките само на една минута, подчертавайки сериозността на ситуацията. Това събитие беше определено от Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, като опит за разпространение на “страх, несигурност и съмнение” (FUD).

Отвъд това кратко събитие, в продължение на шест дни, започвайки от 17 август, се наблюдаваше последователна тенденция, при която изходящите Биткойн потоци доминираха на борсата Binance. В резултат на това до 22 август резервите на Binance бяха напуснали значителни 14,460 BTC.

Важно е да се отбележи, че Binance не е единствената платформа, която изпитва такива значителни тегления. Неотдавнашните сведения от Glassnode посочиха 5-годишно дъно на балансите на BTC в основните борси.

В резултат на това кумулативните наличности на BTC в известните портфейли на борсите вече са спаднали до по-малко от 2.27 милиона. Тази промяна означава, че дългосрочните притежатели (често наричани “HODLers“) все повече предпочитат сигурността на частните портфейли, което подсказва за потенциално нежелание да продават своите авоари в близко бъдеще.

Промените в структурата на таксите в Binance също допринасят за развитието на пейзажа.

От 7 септември Binance се отказва от модела с нулеви такси за търговия с Биткойн. Тази корекция ще промени значително динамиката на търговската двойка BTC/TUSD. Ерата на нулевите такси на създателите и приемателите е към своя край. Докато таксите на създателите ще останат нулеви, таксите на приемателите ще зависят от ВИП нивото на потребителя.

Едновременно с това решението на Binance постепенно да преустанови поддръжката на BUSD в полза на TUSD доведе до забележим спад в обемите на Tether (USDT). Тази промяна се разглежда от опитните трейдъри и крипто ентусиастите като ключов момент с широкообхватни последици за пазара. С наближаването на тази нова фаза в сферата на криптовалутите цялото внимание е насочено към предстоящите действия на Binance и последващите последици за пазара като цяло.

Понастоящем крипто пейзажът претърпява значителни промени, белязани от изменения в структурата на таксите за търговия и значителни тегления на BTC. Тъй като тези събития продължават да се развиват, както участниците на пазара, така и ентусиастите ще ги наблюдават отблизо, очаквайки с нетърпение следващите събития.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.